5.7.2019 10:25

Κακής ποιότητας το νερό στα Νένητα

Μετά από μια χρονιά έντονων βροχοπτώσεων,  με τα  φράγματα και τις γεωτρήσεις  να γεμίζουν με άφθονο βρόχινο νερό, θα περίμενε κανείς ότι η ποιότητα του νερού που διατίθεται στο δίκτυο υδροδότησης της Χίου θα ήταν θεαματικά καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει σε άλλα μέρη του νησιού, αλλά στην περιοχή των Νενήτων το νερό είναι χειρότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Υφάλμυρο προς αλμυρό, καίει τα μάτια, τραβάει το δέρμα, γεμίζει άλατα τα πλυντήρια και τις βρύσες και αφήνει άσπρα στίγματα σε όποια επιφάνεια πέσει και στεγνώσει.

Είναι κοινό μυστικό ότι τα Νένητα, ιδίως μετά την ενοποίηση όλων των δήμων του νησιού, τροφοδοτούνται με το χειρότερο νερό της Χίου.

Δεν ξέρω αν αυτή η κατάσταση οφείλεται σε συνειδητή επιλογή της διοίκησης της ΔΕΥΑΧ ή σε αδιαφορία, μοιρολατρία και έλλειψη άσκησης πίεσης προς τα πρόσωπα που λαμβάνουν τις όποιες αποφάσεις.

Οι δικαιολογίες πάντως που ακούγονται είναι επιεικώς απαράδεκτες: ότι δεν γέμισαν τα φράγματα όσο νομίζουμε, ότι δεν δίνεται το νερό από τα φράγματα για να μην χρησιμοποιείται για πότισμα, ότι δεν διατίθεται το καλό νερό το καλοκαίρι, γιατί θα ξεμείνουμε το φθινόπωρο, κ.λ.π.

Ελπίζω η διοίκηση του οργανισμού να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και να κινηθεί προς την άμεση και γρήγορη επίλυσή του.

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ