21.4.2017 20:56

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους;

Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις, όπως διαπίστωνε ο Καβάφης. Θεμελίωναν τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι το νησί μας εκφασίζεται.

Προφταίνει να μεταλλαχθεί ο άνθρωπος σε ένα χρόνο; Η ανοιχτή αγκαλιά του Χιώτη και της Χιώτισσας να αρχίσει να μοιράζει, αντί τρόφιμα και ρουχισμό, αυγά του φιδιού; Μα ακόμα και η Χιτλερική Γερμανία για να ναζιστοποιηθεί πέρασαν χρόνια. Η Χίος της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού μέσα σε 12 μήνες γεννά φασιστόμουτρα;

Από την πρώτη στιγμή διατίνομαι ότι οι κουτσαβακισμοί κάποιων – κάποιων δεν δικαιολογούν ένα ολόκληρο νησί να αποκτά τη ρετσινιά της ρατσιστικής ροπής. Σε όσους εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να το παίξουν πρωτοπαλίκαρα και λεβεντόπαιδα η Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική Δικαιοσύνη έπρεπε να είχαν κόψει πολύ νωρίτερα το βήχα. Όχι τόσο γιατί υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθεί από αυτούς το πλήθος.

Το πλήθος βάσιμα διαμαρτύρεται όσο διαπιστώνει πως η αντίσταση μας απέναντι στην απόφαση η Χίος να απομείνει η κύρια δίοδος του μεταναστευτικού ρεύματος στην Ευρώπη ξεφούσκωσε πάλι. Όσο αισθάνεται πως μόνο η οργή λαού σέρνει τις αρχές σε αποφάσεις προάσπισης των συμφερόντων της Χίου.

Αστυνομία και Δικαιοσύνη έπρεπε να τους είχαν κόψει πολύ νωρίτερα το βήχα για να μην επιτρέπουν στους κάθε λογής αλληλέγγυους να ταυτίζουν τον τόπο μας με προπύργια του ρατσισμού. Τώρα να δούμε, αν η Δικαιοσύνη βάλει μυαλό στα λεβεντόπαιδα, τι θα γενούν οι αλληλέγγυοι χωρίς βαρβάρους…  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ