10.5.2017 10:41

Και στο τέλος....πόσο νόμιμη είναι η Σούδα;

Η Ε.Ε., δια μέσου της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., που λαμβάνει επιχορηγήσεις για την ανακούφιση του προσφυγικού ζητήματος, θέτει μέσω των αρμοδίων οργάνων της μία σειρά διαπιστεύσεων, προκειμένου ένας χώρος να μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες-μετανάστες.

Η Σούδα, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα και όπως λειτουργεί τα δύο τελευταία έτη, ποιες από αυτές τις προϋποθέσεις πληροί;

Πόσο νόμιμη και σύννομη, πάντα σύμφωνα με όσα οι διατάξεις επιβάλλουν, είναι για να μπορεί να λειτουργεί στην καρδιά της πόλης, με τους γνωστούς κραδασμούς που αυτή η λειτουργία επιφέρει;

Εδώ θα πρέπει να είμαστε εν πολλοίς ξεκάθαροι.

Ο Δήμος Χίου οφείλει να αποδείξει κάποια στιγμή τη νομιμότητα, τα άρθρα εκείνα, τις διατάξεις και τις αποφάσεις μέσω των οποίων ο χώρος της Σούδας μπορεί να λειτουργεί ως καταυλισμός διαμονής ανθρώπων κάτω από άθλιες συνθήκες.

Είναι νόμιμη η λειτουργία της Σούδας; Είναι παράνομη η παραμονή αυτών των ανθρώπων σε έναν αρχαιολογικό χώρο όπου μέχρι πριν δύο χρόνια δεν μπορούσε να πέσει ούτε άσφαλτος, παρά μόνο 3Α;

Το λόγο για το τι ακριβώς συμβαίνει με το χώρο δεν μπορούν να τον έχουν ούτε τα ερωτήματα τα δικά μας, εύλογα και ρεαλιστικά, ούτε ο Δήμος που προφανώς θα ψάξει για να δώσει απαντήσεις. Το λόγο οφείλει, μέσα στον τεράστιο φόρτο της, να τον διαπιστώσει η Δικαιοσύνη.

Να δει και να εξετάσει πώς αυτή η περιοχή «δεσμεύθηκε» εν μία νύκτα για τον σκοπό για τον οποίο λειτουργεί. Πόσο σύννομη είναι αυτή η λειτουργία και ποιο σκοπό τελικά εξυπηρετεί.

Δεν είναι κακό να μάθουμε... Είναι παράνομος χώρος διαμονής ή δεν είναι;  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ