26.4.2018 9:52

Ίσως στο Μεσαίωνα ο Κριμιζής να είχε περισσότερες ελπίδες!

Ίσως ένας από τους πλέον διακεκριμένους Έλληνες εν ζωή, ο Σταμάτης Κριμιζής, αποφασίζει κάποια στιγμή να προσφέρει στη χώρα μας ένα μέρος της γνώσης και της εμπειρίας που αποκόμισε από την μακροχρόνια ενασχόλησή του στον τομέα της διαστημικής, μέσα από μια επαγγελματική και ακαδημαϊκή πορεία γεμάτη διακρίσεις και αναγνώριση. 

Σωστή θα έλεγε ο κάθε λογικός άνθρωπος η σκέψη του. Σωστή και διάθεσή του για προσφορά στην πατρίδα αφού μόνο οι γνωριμίες του εγγυώνται πως οποιοδήποτε «πόστο» κι αν του ανατίθεντο, θα κατάφερνε από τη δική του παρουσία να έχει μια ταχύτατη αναγνώριση στους επιστημονικούς κύκλους ανά τον κόσμο. 

Ο Σταμάτης Κριμιζής βασίστηκε δεδομένα πάνω στη φιλοπατρία του και στην αγάπη του για τη γενέθλια γη. Αυτά και μόνο ήταν αρκετά για τον ίδιο να αναλάβει το νεοσύστατο Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό αμισθί, αφιερώνοντας χρόνο και κόπο για την λειτουργία του. 

Μόνο που ο Χιώτης επιστήμονας και ακαδημαϊκός αγνόησε το βασικότερο, το timingπου λένε και οι Αμερικάνοι. Έπεσε σε περίοδο που όλα τα σκεπάζει το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, ένα σύστημα που λατρεύει το μέτριο και το καθόλου και απεχθάνεται μετά βδελυγμίας κάθε τι άριστο και ακαδημαϊκό. Ποια τύχη θα είχε το «μέγεθος» Κριμιζής απέναντι στον κάθε διορισμένο Συριζαίο Γενικό Γραμματέα; Σχεδόν καμία... Από τα αποδυτήρια κιόλας φρόντισαν να του κόψουν τον δρόμο δείχνοντάς του πως στο καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ δε μπα να λέγεσαι και Νιλ Άρμστρονγκ, όσα ξέρει ο διορισμένος Συριζαίος δεν τα ξέρουν ούτε όλοι οι κάτοικοι της Βενεζουέλας μαζί! 

Έτσι είδε κι απόειδε ο διακεκριμένος επιστήμονας και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, πήρε το καπελάκι του και αποχαιρέτησε τον Οργανισμό Διαστήματος, ξεγυμνώνοντας την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Παππά από πάνω μέχρι κάτω μέσα από την επιστολή του. 

Από όλο το κείμενο του Χιώτη Ακαδημαϊκού κρατήστε ότι ο Οργανισμός αυτός θα έπαιρνε χρηματοδότηση κάπου στα 23 εκατομμύρια ευρώ (!!!) τα οποία θα διαχειρίζονταν ένας Γενικός Γραμματέας. Φέξε μου και... ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή.

Ας είμαστε ξεκάθαροι όμως για να μην νιώθουμε ότι πέφτουμε στο κενό. Ο κ. Κριμιζής όφειλε να συμβουλευτεί πέντε δέκα ανθρώπους προτού εμπιστευθεί τον υπουργό Παππά και μέσω αυτού και την κυβέρνηση. Όφειλε να αφουγκραστεί την κοινωνία που τους περιμένει στην κάλπη για να τους στείλει μια και καλή σπίτι τους, εκεί όπου θα μπορούν να αναπτύξουν νέες θεωρίες περί του «μέτριου» και του «καθόλου», περί καθαρών εξόδων και καθαρών αδιεξόδων. Δεν είναι μακριά το σενάριο πλέον, έρχεται. 

Ο Σταμάτης Κριμιζής πρόλαβε και γλίτωσε από το να γίνει «βιτρίνα» και όπως ο ίδιος είπε «φερέφωνο» μιας τάξης πραγμάτων που διαθέτει ισχυρά κόμπλεξ απέναντι σε επιτυχημένα μοντέλα ανθρώπων. Έστω και έτσι διέσωσε την αξιοπρέπεια του και κούνησε το μαντήλι σε εκείνους που έχουν μάθει να «χρησιμοποιούν» και όχι να αντλούν και να εμπνέονται. 

Αλλά το παράδειγμα του Χιώτη επιστήμονα είναι και ένας οδηγός για όλους μας και ειδικά για εκείνους που συνεχίζουν να εθελοτυφλούν για απόλυτα συγκεκριμένους λόγους, πιστεύοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει να εκσυγχρονίσει. Λάθος... 

Σκοταδισμός, Μεσαίωνας, Παρακμή. Οι όποιοι «Άριστοι» οφείλουν από δω και πέρα να προσέχουν περισσότερο. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ