22.2.2013 11:16

Αν ήμουν στη θέση … του Θοδωρή Τσατσαρώνη

… θα εκμεταλλευόμουν στο έπακρο το σεβασμό που έχω κατακτήσει τουλάχιστον στις τάξεις των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού μου, θα τους τηλεφωνούσα προσωπικά σε έναν προς έναν και θα τους παρακαλούσα να παρακολουθήσουν οι ίδιοι την πρεμιέρα της νέας παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. «Σύντροφε Μεγαλειώτατε».

Είναι από τις ελάχιστες ευκαιρίες που παρουσιάζονται να διαλυθεί η πολύ μεγάλη δυσπιστία, φωλιασμένη χρόνια τώρα στους περισσότερους από αυτούς, για την ανάγκη ύπαρξης και κατ’ επέκταση χρηματοδότησης από το Δήμο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου. Η πλειοψηφία των συμβούλων συνεχίζουν να βλέπουν στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. μια αθεράπευτη μονάδα παραγωγής ελλειμμάτων και αντιθέτως μηδαμινής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Να μη σου βγει το όνομα… Ακούστηκε ποτέ η παραμικρή αντίδραση ή κρίση για το Ομήρειο; Ή μήπως εκεί δεν είναι απαραίτητη;

Η οικονομική προϊστορία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., σε συνδυασμό με αμφιλεγόμεννες επί σειρά ετών καλλιτεχνικές επιλογές σε ένα τόπο απαίδευτο επαρκώς θεατρικά, οδηγούν σε αυτοματισμούς εντυπώσεων, εξωτερικευμένων τις περισσότερες φορές, οι οποίοι αδικούν τη σημερινή δουλειά στο Θέατρο.

Η μόνη συνταγή για τον πρόεδρο του για να μεταβάλλει τις άδικες αυτές εντυπώσεις είναι να ζητήσει από τον ομόλογο του στο Δημοτικό Συμβούλίο την πραγματοποίηση μιας θεματικής συνεδρίασης, με μόνο αντικείμενο την πορεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., κατά την οποία θα πεισθεί και ο πλέον δύσπιστος ότι το Θέατρο έπαψε να λειτουργεί ως μια μεγάλη χοάνη για το Δήμο, που καταπίνει χωρίς όφελος και λογική κάθε χρηματοδότηση που πέφτει μέσα.

Για να αποδώσει όμως αυτό το σκέλος της προσπάθειας, εξίσου απαραίτητο είναι οι αιρετοί μας να πειστούν και για την πολιτιστική προσφορά του. Η παρουσία τους στις θέσεις των θεατών είναι επομένως επιβεβλημένη υπό αυτό το πρίσμα κι ο Θοδωρής πρέπει να αξιοποιήσει όλη του την πειθώ για να την πετύχει. Ίσως αυτή η επιτυχία μιας τέτοιας προσπάθειας είναι μεγαλύτερη ακόμα κι από το τιτάνιο έργο να μαζευτούν τα οικονομικά του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ..

ο θεσιθήρας

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ