Απόψεις

11/3/13 16:26

τελ. ενημ.: 11/3/13 16:26

Αν ήμουν στη θέση … του Θοδωρή Νικολαΐδη

… θα έθετα στην κρίση των συναδέλφων μου την παραμονή μου στην προεδρία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου. Δίχως αυτό να αποτελεί την παραμικρή αιχμή εμπλοκής του στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη Φαρμακαποθήκη, η ανάληψη ευθυνών από αιρετά πρόσωπα του δημοσίου βίου είναι ένα παράδειγμα που θα πρέπει να αρχίσει απ’ τα χαμηλά να εμπεδώνεται και στα ανώτερα αξιώματα, όσο τα τελευταία παραμένουν ασυγκίνητα.
Το πρόβλημα της Φαρμακαποθήκης, που πιθανά θα αφήσει στο δρόμο ουκ ολίγους υπαλλήλους και κυρίως θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη φαρμακευτική κάλυψη ενός ολόκληρου νομού, είχε επιμελώς θαφτεί κάτω απ’ το χαλάκι της διοίκησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου. Απόλυτα κατανοητό ότι τα «φέσια» του Δημοσίου στους φαρμακοποιούς ήταν το μείζον θέμα διεκδίκησης του συλλογικού φορέα τους, όπως όμως αποδείχθηκε,  ό,τι οι ίδιοι κλήθηκαν να αυτοδιαχειριστούν συνελήφθη  με πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.
Το ότι αφέθηκαν και οξύνθηκαν τόσο, ώστε σήμερα το πιο πιθανό σενάριο να είναι τα χρέη της Φαρμακαποθήκης να μεταβιβαστούν στους μετόχους της,  δεν ήταν ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου να το εντοπίσει ή να το εμποδίσει, δίνοντας έγκαιρα την ανάλογη δημοσιότητα και, κυρίως, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση;
Το γεγονός ότι κάθε συνέλευση των φαρμακοποιών θυμίζει γήπεδο ανεξέλεγκτων οπαδών, δεν έχει ως αυτονόητη συνέπεια να υπάρχει σοβαρή αδυναμία ελέγχου της κατάστασης;
Δυστυχώς οι επιστήμονες φαρμακοποιοί του νησιού μας αποδέχτηκαν, δια των λαθών ή των παραλείψεων τους, να δίνουν τη χείριστη δυνατή εικόνα για τον κλάδο τους ως προς την ικανότητα του να διαχειριστεί τα του οίκου του. Κράτησαν με νύχια και με δόντια και με μεγάλες θυσίες το ατομικό μαγαζί τους κι άφησαν ξελασκαρισμένα τα ζωνάρια για το κοινό μαγαζί, τη Φαρμακαποθήκη. Πληρώνουν αυτή την επιλογή τους, σε μικρογραφία αυτή που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες. Να θεωρούμε το κοινό υπόθεση μόνο των άλλων.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση