3.6.2013 16:22

Αν ήμουν στη θέση … του Τάκη Ταναϊνη

… βλέποντας ότι η δημοτική αρχή ούτε ξέρει ούτε μπορεί να διαχειριστεί το Βοτανικό Κήπο των Νενήτων, με την ιδιότητα του προέδρου του χωριού θα έπαιρνα την υπόθεση πάνω μου.

Αρχικά θα προσκαλούσα στα Νένητα όλους τους ντόπιους γεωπόνους και όσους ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή και με τη χρήσιμη και αφειδώλευτη πάντα βοήθεια εκπροσώπων βοτανικών κήπων από όλη την Ελλάδα, θα τους έφερνα στο χώρο του Βοτανικού Κήπου Νενήτων και θα τους ζητούσα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις τους.

Αφού τις κωδικοποιούσα και κατέληγα στις πιο αξιόλογες για την τύχη της υποδομής, αν με την εμπειρία ενός επιτυχημένου επαγγελματία της ιδιωτικής αγοράς διαπίστωνα ότι ο Βοτανικός Κήπος μπορεί να λειτουργήσει με τρόπο που δε θα βουλιάξει οικονομικά τυχόν ενδιαφερόμενους ιδιώτες, θα προσκαλούσα τους άνεργους νέους της Ιωνίας, θα παρουσίαζα τις προτάσεις που κατατέθηκαν και θα επιχειρούσα να πείσω ότι πρόκειται για μια επαγγελματική ευκαιρία, με ρίσκο αλλά και με ισχυρά σημάδια πρόκλησης για κάτι νέο σε όποιον έχει όρεξη για δουλειά.

Εν ολίγοις θα … έκλεβα την πρωτοβουλία από τους εκπροσώπους του Δήμου, αφού είναι ολοφάνερο ότι αντιμετωπίζουν τη δομή περιστασιακά και εποχικά, με συνέπεια, όταν χρειάζεται να επέμβουν, αυτό να γίνεται με κόστη τα οποία δεν αντέχει πλέον ο δημοτικός προϋπολογισμός. Το βλέπουν ως επιπλέον βάρος, ανάμεσα στα πολλά που έχουν να διαχειριστούν κι όχι ως σημαντική προοπτική τόνωσης μιας περιοχής, στηριγμένης σε μεγάλο βαθμό στην αγροτική παραγωγή.

Φωνάζει ότι η λύση στα βάσανα του Βοτανικού θα προέλθει μόνο από την ενεργοποίηση των … παιδιών του κι αυτή ο μόνος που μπορεί να την προκαλέσει πειστικά είναι ο πρόεδρος των Νενήτων, από τους λίγους ομότιτλους του που έχουν επιδείξει έντονη κινητικότητα για τα θέματα του τόπου του, χωρίς να διστάσει να τα σπάσει με τη δημοτική αρχή όποτε απαιτηθεί.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ