23.9.2013 12:52

Αν ήμουν στη θέση του… Σταύρου Δημηρούδη

…του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα αισθανόμουν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια μου από τη δημοσιοποίηση του απουσιολογίου του οργάνου από τον εκπρόσωπο του Οικολογικού Ανέμου Μιχ. Μπάκα.
Οι περισσότεροι από τους εκτός Λέσβου περιφερειακοί Σύμβουλοι ελάχιστα ζεστά έχουν πάρει το ρόλο τους. Η παρουσία τους στα έδρανα γίνονται με ρυθμό που στόχο έχει να μην… ερεθίσει τον κανονισμό για την αποβολή τους, κάποιοι μάλιστα φαίνεται ότι και ως προς αυτό διαθέτουν την κάλυψη του προεδρείου.
Δεν είναι αυτή η ουσία του προβλήματος. Αν τύποις οι αιρετοί στο Περιφερειακό Συμβούλιο καλύπτονται από τον κανονισμό ή όχι. Η ουσία είναι ότι το όργανο δεν έχει μέχρι σήμερα πετύχει να καλύψει το αναμενόμενο αγκάθι των θαλάσσιων αποστάσεων. Η φτωχή ατζέντα του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οικονομική και θεσμική απαξίωση του οργάνου αλλά σαφώς και ο τρόπος λειτουργίας του κάνουν τους «εκτός έδρας αιρετούς» να μην πατούν το πόδι τους.
Σε συνδυασμό με το αυτονόητο οικονομικό κόστος, αν εφαρμοστεί ο κανονισμός σύντομα στο σύνολό τους οι θέσεις θα χηρέψουν.
Ο πρόεδρος οφείλει να αντιμετωπίσει τα πραγματικά αίτια του συμπτώματος. Αποφασίζοντας ότι κάποια στιγμή είναι απαραίτητο οι συνεδρίες να διεξάγονται με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ