5.6.2013 17:04

Αν ήμουν στη θέση … του Σταμάτη Σουρέλα

… θα τους έκανα τέτοιο χουνέρι στα εγκαίνια του ΧΥΤΑ, που ακόμα θα έτρεχαν δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης. Θα περίμενα καρτερικά να έρθει η ώρα του δικού μου χαιρετισμού και μόλις αυτή έφτανε θα Σταμάτης Σουρέλαςέβγαζα απ’ τα εσώψυχα μου όσα μόνος κι αβοήθητος έχω τραβήξει για να τοποθετηθεί η κορδέλα των εγκαινίων του Χώρου Υγειονομικής Ταφής των Απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα θα έφερνα από τη μνήμη στο στόμα όσα τράβηξα δυο χρόνια τώρα, με συναδέλφους και υπηρεσιακούς παράγοντες να πηγαίνουν με τον αραμπά σε κάθε μου παραίνεση, με το δήμαρχο να ξεπετά βιαστικά κάθε επίσκεψη μου στο γραφείο και τους παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας να κοιτάζουν… το ταβάνι κάθε φορά που τους έλεγα ότι είναι απαραίτητο να επισπεύσουν τις εργασίες για το δρόμο που οδηγεί προς το ΧΥΤΑ.

Στην ουσία θα αποδείκνυα ότι η διαχείριση των απορριμμάτων για την τοπική εξουσία ήταν πάντοτε κάτι που το έκανε ως αγγαρεία κι αν δεν ασκούνταν πιέσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Ευρώπη ακόμα θα είχαν απομείνει οι παραδοσιακοί ΧΑΔΑ, δώρο της γενιάς μας στα εγγόνια της, να τους θυμίζει τα σύγχρονα δικά μας εγκλήματα.

Θα κατέληγα, τέλος, με μια ουσιαστική προτροπή. Όποιος πιστεύει ότι το κόψιμο της κορδέλας ολοκληρώνει τον κύκλο ενός έργου είναι εκτός τόπου και χρόνου. Έργα, όπως αυτό του ΧΥΤΑ, κρίνονται στη φάση της μακραίωνης λειτουργίας τους και στην περίπτωση μας οι πάντες γνωρίζουν ότι ο ΧΥΤΑ της νότιας Χίου ξεκίνησε τη λειτουργία του ήδη βεβαρημένα. Σ’ αυτόν καταλήγουν όλα τα απορρίμματα του νησιού, αν και δε θα όφειλε, η ανακύκλωση δεν έχει πετύχει ακόμα να απορροφά τις ποσότητες που πρέπει, άρα τα δυο αυτά δεδομένα του … κόβουν χρόνια. Αν η ηγεσία του τόπου πιστέψει ότι το παιχνίδι κάπου εδώ … έληξε, λιαν συντόμως θα τρέχουμε όλοι και δε θα φτάνουμε.

Μόνο που ο Σταμάτης, όσο δουλευταράς είναι στην πράξη, τόσο άτολμος για να βρει το ψυχικό σθένος να τους περάσει ένα … κρύο ντουζάκι. Ας είναι. Ας μείνουμε στην προσφορά του.

 ο θεσιθήρας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ