14.10.2013 14:55

Αν ήμουν στη θέση … του Στ. Ασπιώτη

… θα θεωρούσα σοβαρή κηλίδα για το Σύλλογο Αποφοίτων Λιβανείου Γυμνασίου Καρδαμύλων την καταγγελία ότι από το ποσό της δωρεάς των 30.000 ευρώ που διαθέτουν ετησίως τα Κινέζικα ναυπηγεία Guangzhou εξαιρέθηκαν, ως αποδέκτες, τα παιδιά των οικογενειών μεταναστών της περιοχής. Ιδιαίτερα μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από το δημοσίευμα του «π».
Θα αναλογιζόμουν ότι η ηγεμονική θέση του Καρδαμυλίτικου στόλου στηρίχθηκε, ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες, στον ιδρώτα και τον κόπο χιλιάδων φτηνών εργατικών χεριών από τις χώρες του τρίτου κόσμου και της Άπω Ανατολής και επομένως, ως ελάχιστη αναγνώριση και προς αυτούς, είναι φυσικό η δωρεά να απλώνεται σε όλους τους μαθητές, χωρίς την παραμικρή φυλετική εξαίρεση.
Η παγκοσμιοποιημένη αντίληψη των καραβοκύρηδων των Καρδαμύλων προσβάλλεται βάναυσα από τη ρατσιστική αυτή εξαίρεση, ιδιαίτερα όταν η πηγή της δωρεάς προέρχεται από χώρα του εξωτερικού. Ή όταν, ομολογουμένα, οι οικονομικοί μετανάστες των Καρδαμύλων αφομοιώθηκαν πολύ σύντομα από την τοπική κοινωνία και δε δίνουν το παραμικρό δικαίωμα να διακρίνεις σ’ αυτούς διαφορές από τους αυτόχθονες.
Δεν ξέρω ποια σκέψη οδήγησε το Σύλλογο στη συγκεκριμένη εξαίρεση. Αντιλαμβάνομαι όμως πως τάχιστα πρέπει να αναθεωρήσει την ενέργεια του και να εντάξει στους αποδέκτες της ασφάλειας σπουδών όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτου εθνικότητας. Κι αν το λάθος δεν είναι δυνατόν να διορθωθεί, γιατί πιθανά το ποσό θα έχει μοιραστεί ανά παιδί, ο Σύλλογος να επιβαρυνθεί τη ζημιά, ζητώντας ταυτόχρονα μια δημόσια συγγνώμη για την αρχική του στάση. Πολύ απλά γιατί τα λάθη πληρώνονται…

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ