25.9.2013 18:55

Αν ήμουν στη θέση του Πολύδωρου Λαμπρινούδη…

Θα μετέτρεπα την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων σε πρόκληση διαπαραταξιακής συνεργασίας, μια από τις ελάχιστες της δημοτικής περιόδου. Ο δήμαρχος δε φημίζεται και τόσο για την έφεση του στις ευρύτερες συνεργασίες. Απειροελάχιστα υπήρξαν τα δείγματα γραφής στη θητεία του που εκπνέει σε λιγότερο από ένα χρόνο. Στην περίπτωση της αξιολόγησης, ως ένα θέμα ταμπού για το σύνολο της αυτοδιοίκησης, και κυρίως για το χώρο των εργαζομένων της, ίσως θα του έκανε καλό μια εξαίρεση της τακτικής του.

Η απαίτηση του Υπουργείου Εσωτερικών να έχει κλείσει ο κύκλος αξιολόγησης ως το τέλος του χρόνου συμπίπτει, δυστυχώς, με προεκλογική για την αυτοδιοίκηση περίοδο. Και μόνο ο συνειρμός είναι αρκετός για να ανάψει το φιτίλι της αμφισβήτησης για την εγκυρότητα και τη διαφάνεια των όποιων εισηγήσεων. Για να μη δώσει το παραμικρό δικαίωμα συγκρουσιακής φυσιογνωμίας στην υπόθεση, ο δήμαρχος θα μπορούσε κάλλιστα να βάλει στο παιχνίδι και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις. Να συστήσει διαπαραταξιακό όργανο, το οποίο θα υποδείξει αν και πού υπάρχει πλεονάζον προσωπικό (που υπάρχει) και πού αντίστοιχα παρατηρούνται ελλείψεις στο δημοτικό οργανόγραμμα και απαιτείται ενίσχυση. Ο στρουθοκαμηλισμός, να κρυφτούμε πίσω από συνταγές αιρετών και υπαλλήλων δεν προσφέρει στον Δήμο γι αυτό μια διαπαραταξιακή συμφωνία για τη φυσιογνωμία του θα ήταν ιδανική.

Ο θεσιθήρας

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ