22.5.2013 16:59

Αν ήμουν στη θέση … του Πέτρου Φλάμου

… θα έγραφα μια επιστολή στον προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και θα του δήλωνα την απροθυμία της Δημοτικής Αναπτυξιακής Ακινήτων να δεχτώ, υπό τέτοια χρονική πίεση και για μόλις μισό χρόνο τη διαχείριση των παραλιών.
Θα του έγραφα ότι, παρότι τα έσοδα από τη διαχείριση τους είναι ζωτικά για την δημοτική εταιρεία που διευθύνω, αρνούμαι να συμπράξω εις βάρος των ιδιωτών, γιατί κάπως έτσι θα καταλήξει η υπόθεση, ώσπου να οριστεί ποιοι και πότε θα πλειοδοτήσουν στους διαγωνισμούς.
Θα του έστελνα, επίσης, το … ραβασάκι με τα τιμολόγια των εφημερίδων στις οποίες δημοσιεύτηκαν οι αρχικοί διαγωνισμοί, οι οποίοι ακυρώθηκαν, καθώς η δημοτική εταιρεία δεν έχει καμία υποχρέωση να πληρώνει τα σπασμένα των λαθών της Κτηματικής Υπηρεσίας.
Τέλος, θα του εξέφραζα την απορία μου, πώς είναι δυνατόν να αποδέχεται κατ’ αυτό τον τρόπο τη λειτουργία της Κτηματικής και να ζημιώνει πολλαπλά τον τόπο. Τους Δήμους, οι οποίοι θα εισπράξουν πολύ λιγότερα έσοδα, καθώς αντίστοιχα μειωμένο αναμένεται και το ιδιωτικό ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί. Τους ιδιώτες, τα μεγάλα θύματα της υπόθεσης, αφού, αν τολμήσουν να επενδύσουν σοβαρά, μαύρο φίδι που τους έφαγε. Τα δημόσια έσοδα, τα οποία, όσο περνούν ανεκμετάλλευτες οι ημέρες, τόσο λιγότερα θα καταλήγουν στα ταμεία του κράτους. Την έρμη την εικόνα του τουρισμού στη χώρα μας, καθώς μπαίνουμε στον Ιούνιο και ακόμα κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρχει η δυνατότητα να δροσιστεί στις ελληνικές παραλίες.
Θα του έλεγα, τέλος, ότι τον θεωρώ πρότυπο δημοσίου λειτουργού προς αποφυγή και πως με την αδυναμία του να προγραμματίσει τα αυτονόητα στην Υπηρεσία του θορυβεί όλους τους Έλληνες πως τελικά ούτε η κρίση στέκεται ικανή να μας βάλει μυαλό.
Ως υστερόγραφο απλά θα πρόσθετα ότι τελικά μάλλον λίγα του έσερνα και θα δημοσιοποιούσα την επιστολή μου σε όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας Μέσα. Δεν υπάρχει πια εναλλακτική επιλογή.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ