Απόψεις

14/3/13 17:06

τελ. ενημ.: 14/3/13 17:13

Αν ήμουν στη θέση … του Πέτρου Φλάμου

… δε θα επέτρεπα στο χρόνο να περνά με περιορισμένα πεπραγμένα στη Δημοτική Αναπτυξιακή Ακινήτων, όσες ανυπέρβλητες κι αν μοιάζουν οι δυσκολίες ενίσχυσης της με προσωπικό.

Από τη δράση της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ενίσχυση των οικονομικών του Δήμου, καθώς πάνω της έχει μεταβιβαστεί το φορτίο καταγραφής και στη συνέχεια αξιοποίησης της τεράστιας δημοτικής περιουσίας. Τα τεχνικά μέσα και κυρίως η σχεδόν ανύπαρκτη στελέχωση δεν επέτρεπαν εξ’ αρχής φιλοδοξίες άμεσης απόδοσης. Όμως επί θητείας Β. Μυριαγκού κάτι είχε αρχίσει να κινείται, τουλάχιστον ξεκαθάρισε η κατάσταση με την εκμίσθωση των παραλιών. Δυο μήνες τώρα όχι μόνο δε φαίνεται φως για συνέχιση της δύσκολης προσπάθειας αλλά είμαστε στα μέσα Μαρτίου και οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες είναι στο περίμενε για τις προκηρύξεις εκμίσθωσης των παραλιών.

Φυσικά αγνοείται πλήρως η τύχη των προθέσεων καταγραφής της υπόλοιπης δημοτικής περιουσίας, την ώρα που το δημοτικό ταμείο ζορίζεται απ’ την απότομη περικοπή στη ροή χρηματοδότησης από το κράτος και  ιδιώτες, ιδίως στα χωριά του νησιού, αναζητούν λύσεις επαγγελματικής ενασχόλησης που θα είχαν ως κινητήριο μοχλό γη και ακίνητα του Δήμου, σχεδόν εγκαταλελειμμένα σήμερα.

Σίγουρα η έλλειψη προσωπικού είναι για τη Δημοτική Αναπτυξιακή Ακινήτων σοβαρός ανασχετικός παράγοντας κάθε εκ μέρους της σχεδιασμού. Όμως να κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια ή να περιμένει την εξ’ ουρανού επιφοίτηση δεν είναι λύση. Το θέμα επιβάλλεται να απασχολήσει τη δημοτική αρχή σε επιτελικά επίπεδα, ακόμα και το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί όχι; Ο Δήμος σήμερα δε διαθέτει επαρκές περιουσιολόγιο, μια υπηρεσία ή ένα φορέα που να ελέγχει όσα του ανήκουν. Κυρίως μοιάζει να βρίσκεται στο σημείο μηδέν στην προσπάθεια τα περιουσιακά του στοιχεία να αρχίσουν να του αποφέρουν έσοδα στο ταμείο, απολύτως απαραίτητα αν δε θέλει να βρεθεί προ δυσάρεστων οικονομικών εκπλήξεων αργότερα. Καλό θα ήταν να σταθμίσει αν η Δημοτική Αναπτυξιακή Ακινήτων είναι σε θέση να φέρει εις πέρας ένα τέτοιο έργο.

ο θεσιθήρας

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση