9.1.2014 18:06

Αν ήμουν στη θέση … του Πάρη Τσάρτα

… δεν θα επέτρεπα στον Ιωάννη Τσαμουργκέλη να μου κλέψει τη δόξα της ανακοίνωσης της ακαταλληλότητας των Ταμπάκικων για να φιλοξενήσουν την πανεπιστημιούπολη, όπως θα έλεγε και ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Πολύ πιθανόν να μην ήταν προσχεδιασμένη η δημοσιοποίηση των αναμενόμενων μαντάτων από το διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων του Πανεπιστημίου, μάλλον όμως έβγαλε από το αδιέξοδο τον κ. πρύτανη. Θυμίζω ότι πολλάκις έχει προκληθεί να απαντήσει στην υπόθεση και συστηματικά το απέφευγε μέχρι τώρα.

Διερευνώντας κανείς το γιατί μιας τέτοιας τακτικής καταλήγει στην αυτονόητη απάντηση ότι ο οριστικός ενταφιασμός μιας προοπτικής υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύεται από την έναρξη μιας άλλης. Εδώ ακριβώς κρύβεται το πρόβλημα του Πανεπιστημίου.

Όποια αναφορά επέκτασης του βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο, περισσότερο κατατίθεται για να μην αποκαλυφθεί η κενότητα πραγματικά επεξεργασμένων θέσεων για το θέμα.

Όποια πρυτανική αρχή κι αν πέρασε αντιμετώπισε τη στέγαση των τμημάτων της Χίου ως δευτερευούσης σημασίας ή με ερασιτεχνισμό που είχε ως κατάληξη το φιάσκο των Ταμπάκικων. Για έναν ανεξήγητο λόγο το Πανεπιστήμιο υποβαθμίζει τη σπουδαιότητα του θέματος, δείχνει λες ικανοποιημένο από το διαρκές αλισβερίσι για την εκμίσθωση χώρων που το φιλοξενούν. Αφήνει ταυτόχρονα τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες να χάνονται η μια μετά την άλλη, αρνείται πεισματικά να εξετάσει λύσεις εμπλοκής ιδιωτών με τη μορφή των συμπράξεων και όλα κυλούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Με επίσημο πια τρόπο δημοσιοποιήθηκε ότι τα Ταμπάκικα φυλάκισαν το όνειρο της πανεπιστημιούπολης μια ολόκληρη δεκαετία. Τώρα πια τα δεσμά έσπασαν, όσο κι αν κάποιους δυσαρεστεί η εξέλιξη. Είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για την πρυτανική αρχή να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια ποια είναι η εναλλακτική λύση. Να υπαγορεύσει – και ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών- μια δέσμευση σε όλες τις υπό σχηματισμό δημοτικές παρατάξεις. Η τέταρτη δεκαετία του δεν νοείται να βρει το Πανεπιστήμιο στη Χίο και χωρίς στέγη και χωρίς σχεδιασμό για το πολύ σημαντικό αυτό πρόβλημα.

ο θεσιθήρας 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ