21.5.2013 14:59

Αν ήμουν στη θέση … του Παντελή Στεφάνου

… θα έριχνα βάρος στην επικοινωνία των πρωτοβουλιών που έχω αναλάβει κατά καιρούς, ώστε να πολλαπλασιαστεί η απόδοση τους. Μια σειρά ενεργειών, από τη σύνδεση του κέντρου με τα περιφερειακά πάρκινγκ, τη λειτουργία του Βοτανικού Κήπου, ως την τοποθέτηση στάσεων ποδηλάτων και τη διοργάνωση κάθε Σάββατο της Ημέρας του Παραγωγού στον Καστρομηνά, είναι μικρά βήματα προόδου στην καθημερινότητα μας, σε εποχές δύσκολες, χρεωμένα εν πολλοίς στην επιμονή του αντιδημάρχου Χίου.
Ενώ όμως τυχόν αξιοποίηση τους από τους δημότες θα μετέβαλε καθοριστικά την εικόνα της πρωτεύουσας, σχεδόν όλα δεν έχουν εμπεδωθεί κατάλληλα στη συνείδηση των δημοτών. Λειτουργούν αλλά δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, με κύρια αιτία ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν αναλυτικά όσα θα έπρεπε για τη συχνότητα τους, τα οφέλη τους ή τον τρόπο χρήσης τους.
Για παράδειγμα, ενώ οι συνθήκες στάθμευσης στο κέντρο συνεχίζουν, ειδικά όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, να απαιτούν γερά νεύρα, οι περιφερειακοί χώροι στάθμευσης, ιδιαίτερα οι βόρειοι της πόλης, παραμένουν κενοί, όπως και τα αντίστοιχα μέσα μεταφοράς που τους συνδέουν με το κέντρο. Σε ρηχά νερά κινείται και η Ημέρα Παραγωγού χωρίς σοβαρά κίνητρα συμμετοχής παραγωγών και καταναλωτών. Δεν έχει επιτευχθεί η σύνδεση εκπαίδευσης και τουρισμού με το Βοτανικό Κήπο και γνωρίζω πολλούς ποδηλάτες που αγνοούν τις πρόσφατα τοποθετημένες θέσεις στάθμευσης.
Η περιορισμένη αποδοχή των παραπάνω ενεργειών αδικεί κατά πολύ τις ίδιες τις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί και τη δουλειά που έχει ρίξει για αυτές ο αντιδήμαρχος Χίου.
Οι καιροί είναι οπωσδήποτε δύσκολοι για δαπάνες προβολής. Υπάρχουν ωστόσο και ενέργειες επικοινωνίας των δράσεων που ο Δήμος αναλαμβάνει με μικρότερο ή και ανύπαρκτο κόστος. Αυτές θα πρέπει να εντοπίσει ο Παν. Στεφάνου, αν θέλει να γεύεται την ικανοποίηση απόδοσης των πρωτοβουλιών του. Είναι κρίμα να τις σκοτώνει η άγνοια.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ