31.7.2013 15:27

Αν ήμουν στη θέση του … Παντελή Βρουλή

… και του κάθε Βρουλή, δηλαδή προσώπου που επιθυμεί σφόδρα να διαχειριστεί τις τύχες μας τα προσεχή δύσκολα χρόνια από θέση ευθύνης, θα απέφευγα τις πεπαλαιωμένες συνταγές δοκιμής των αντοχών μου και θα λειτουργούσα ανατρεπτικά για να διαπιστώσω αν είμαι σε θέση να αναμετρηθώ με τις συνθήκες της εποχής.

Με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, - χρόνια καλά Παντελή!- ο πρώην δήμαρχος είπε να κάνει το τραπέζι σε κάποιους από τους συναδέλφους του στον ιατρικό χώρο. Εκεί, μετά του γνωστού τύρου και αχλαδίου, ο Παντελής τους φανέρωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει το Δήμο Χίου, καθώς πιστεύει ότι η θητεία του διακόπηκε χωρίς επαρκή χρόνο να αφήσει το στίγμα του στην πρωτεύουσα μας, άρα δικαιωματικά περισσεύει και για εκείνον κάτι από τον πανδαμάτορα για να αποδείξει τις δυνατότητες του.

Ας αποφύγω τον πειρασμό να σταθώ στις αντιδράσεις των ιατρών στην επίσημη δημοσιοποίηση της πρόθεσης. Δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει. Θα σταθώ στη σύνθεση του ακροατηρίου. Αναμφιβόλως ψηφοθηρική. Το στηθοσκόπιο ουδέποτε έχασε την αίγλη του ενώπιον της κάλπης. Βεβαίως μεταπολιτευτικά μας διοίκησε επί μακρόν, σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα στην Αυτοδιοίκηση, χωρίς να δούμε άσπρη μέρα ούτε και τοπικά και τα παραδείγματα είναι πάμπολλα.

Στη θέση του Παντελή θα είχα απευθυνθεί σε άλλο ακροατήριο. Θα ζητούσα από το γιο μου να μαζέψει την παρέα του. Θα άνοιγα μια συζήτηση μαζί τους επί παντός του επιστητού. Σε περίπτωση που διαπίστωνα ότι οι στόχοι μας έχουν μέσα – πέρα μια διασταύρωση, αν ήμουν σε θέση να πιάσω το σφυγμό των απαιτήσεων τους, θα έπαιρνα τη βασανιστική απόφαση να αφιερωθώ ξανά στα κοινά. Αν πάλι διαπίστωνα χάσμα γενεών και αντιλήψεων, σαν κύριος, θα έκανα στην άκρη, να περάσουν … οι επόμενοι. Αυτό είναι το σωστό ακροατήριο, ικανό να κρίνει αν μια υποψηφιότητα είναι σύγχρονη με των καιρών τις απαιτήσεις. Κι εκεί ο Παντελής – κι ο κάθε Παντελής – πρέπει να αναμετρηθούν.

ο θεσιθήρας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ