25.4.2013 15:49

Αν ήμουν στη θέση … του Νίκου Νύκτα

… θα τοποθετούσα το κοινό συμφέρον υπεράνω της ατομικής μου εικόνας στα χωριά της στενής εκλογικής μου περιφέρειας. Ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης συμπεριφέρθηκε κατά την ψηφοφορία του αιτήματος του «Νηρέα» για επέκταση των χερσαίων εγκαταστάσεων του στη Λαγκάδα αντιγράφοντας το κλασσικό δόγμα «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται». Τροποποιημένο ως «η Λαγκάδα αποφασίζει και ο τοπικός αντιδήμαρχος συμπαρίσταται».
Πρόκειται ίσως για προσπάθεια εκ μέρους του να διατηρήσει άθικτες τις προσβάσεις του στα χωριά που διακονεί. Θα έπρεπε όμως να θυμηθεί, πριν την λευκή ψήφο του στο θέμα, ότι κάποια χρόνια πριν, με την ιδιότητα του ιχθυοκαλλιεργητή ο ίδιος, είχε ζήσει σε παρόμοιες συνθήκες απαγορεύσεων ανάπτυξης της επένδυσης του. Βίωσε από πρώτο χέρι τί πάει να πει εχθρικό κλίμα για μια επιχείρηση. Έρχεται τώρα και ρίχνει ο ίδιος λάδι στη φωτιά, υιοθετώντας την απαίτηση παράλογης απαγόρευσης επέκτασης των χερσαίων εγκαταστάσεων μιας μονάδας, της μεγαλύτερης ίσως από άποψη απασχόλησης πάνω στο νησί.
Χαϊδεύοντας τις τοπικές αντιρρήσεις, όταν αυτές δεν εδράζονται πάνω σε μια ορθή συλλογιστική, δεν προσφέρεις καλές υπηρεσίες. Περιστασιακά γίνεσαι αρεστός σε ανθρώπους με τους οποίους είσαι υποχρεωμένος να συνεργάζεσαι και λογικό είναι να μη θέλεις σκιές στις μεταξύ σας σχέσεις, όμως έτσι υποθάλπεις τον παράλογο τοπικισμό, που από τη θέση του αντιδημάρχου ενός «Καλλικρατικού» δήμου εννοείται ότι καλείσαι να τον πατάξεις.
Επειδή ακράδαντα πιστεύω ότι αν ο Ν. Νύκτας δεν ήταν αντιδήμαρχος θα κατηύθυνε διαφορετικά την ψήφο του για το συγκεκριμένο θέμα, είναι καιρός να αντιληφθεί ότι αρεστός γίνεσαι όταν ταυτίζεσαι με το ρεύμα, χρήσιμος όταν αποφασίζεις να το κοντράρεις. Έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τώρα που είναι νωρίς και έχει μπροστά του τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα στο πόστο του. Αρεστός ή χρήσιμος;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ