29.8.2013 18:26

Αν ήμουν στη θέση … του Νίκου Μαρτάκη

… πριν από την πιρουέτα σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου για το Σταθμό Μεταφόρτωσης στον Κοφινά, διαβλέποντας προς τα πού πάει η κατάσταση, θα έκανα μια συμβολική κίνηση. Θα ζητούσα από τους τρεις επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, του δημάρχου συμπεριλαμβανομένου, όποια κι αν είναι η απόφαση, την επομένη το πρωί να βρεθούν στο γραφείο μου και να καταλήξουν οι ίδιοι, με βάση τα οικονομικά στοιχεία, πως θα καλυφθεί η τεράστια τρύπα στα ανταποδοτικά της καθαριότητας από το αυξημένο κόστος καυσίμων, εργατοωρών και ανταλλακτικών που συνεπάγεται η μη λειτουργία των Σ.Μ.Α..

Θα διευκρίνιζα, επίσης, ότι στην περίπτωση που δεν δοθεί λύση από τη σύσκεψη, το λιγότερο που θα είχα να κάνω θα είναι να τους παραδώσω τα κλειδιά και την ευθύνη καθοδήγησης της Υπηρεσίας προς γνώσιν και συμμόρφωση.

Η πολιτική, στην όποια της έκφανση στη χώρα μας, φέρει τη βασική ευθύνη της σημερινής κακοδαιμονίας γιατί απέφυγε την αλήθεια. Χάιδευε αυτιά και τσέπες, υποκλίθηκε στις συντεχνίες, τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, δείλιασε κάθε φορά που απέναντι της βρέθηκε ο αθεράπευτος τοπικισμός.

Αυτά τα άρρωστα συμπτώματα διασφάλιζαν την επανεκλογή του ίδιου πολιτικού κατεστημένου αλλά διέλυαν, όπως αποδείχθηκε, και τελικά υποδούλωσαν την οικονομία της πατρίδας.

Τα ίδια ακριβώς συμπτώματα υπερασπίστηκε το «όπισθεν ολοταχώς» του Δημοτικού Συμβουλίου στο θέμα του Κοφινά. Έδωσε το σύνθημα σε όλες τις κοινωνικές ή τοπικές ομάδες ότι όποια πετύχει να γεμίσει τις καρέκλες στη μικρή αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου το έχει του χεριού της. Και σε καιρούς στραγγίσματος κάθε είδους αποθεματικών η προσπάθεια καθαριότητας ενός νησιού υφίσταται καίριο πλήγμα. Όταν ο αντιδήμαρχος δέχεται ένα τέτοιο στραπάτσο ή δεν βγάζει ξανά άχνα διαμαρτυρίας για τις συνθήκες που ασκεί το έργο του ή με ψηλά το κεφάλι παίρνει το καπελάκι του και φεύγει, όπως έπραξε, προς τιμήν του, ο Στ. Φαρατζής. Μέση οδός δεν υπάρχει.

ο θεσιθήρας

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ