19.7.2013 19:09

Αν ήμουν στη θέση του Νίκου Μαρτάκη

Αντί να κλαίω … τη μοίρα μου για τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας θα επιχειρούσα πλειάδα κινήσεων για να κατευνάσω το καλοκαιρινό κύμα απαιτήσεων δημοτών και παραθεριστών και κυρίως για να τους μετατρέψω σε συμμάχους στην απόπειρα το νησί να διατηρηθεί καθαρό με την ελάχιστη δυνατή σύνθεση προσωπικού στην υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα μια μέρα θα τοποθετούσα σε παράταξη όλο το υπάρχον δυναμικό της υπηρεσίας και δημόσια θα έθετα το ερώτημα αν είναι ανθρωπίνως εφικτό το νησί να διαθέτει υψηλό βαθμό στον έλεγχο καθαριότητας του με διαθέσιμο προσωπικό λιγότερο από 30 από άκρη σε άκρη και χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία διευκόλυνσης του, με βασικότερο όλων τους σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να καθίστανται απαραίτητα πολύ μεγάλα δρομολόγια των απορριμματοφόρων με κατεύθυνση από τα βόρεια προς τα νότια.

Θα επιχειρούσα με τον τρόπο μου  να κοπάσω τον βαθμό των παράλογων, πολλές φορές, απαιτήσεων και να μετατρέψω τους δημότες σε συμμάχους στον υποψήφιο… άθλο της διατήρησης του νησιού καθαρού υπο τέτοιες συνθήκες.

Για να πετύχω τον στόχο μου πρέπει βέβαια να απευθυνθώ καθαρά στους δημότες και με παρρησία να αναλύσω τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Το συνηθισμένο παραλογισμό της κρατικής μηχανής στα χρονοδιαγράμματα έγκρισης των προσλήψεων των 8μηνιτών υπαλλήλων, αλλά και τις αιτίες της δημοτικής αδράνειας δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση του συνολικού σχεδιασμού για τη λειτουργία της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Πρόκειται για έναν εξίσου σημαντικό ανασχετικό παράγοντα, προερχόμενο από το εσωτερικό της δημοτικής μηχανής που κάποτε θα πρέπει να αναδειχθεί και η δική του ευθύνη.

Μόνο αν ο αντιδήμαρχος παρουσιάσει τις συνθήκες στην ολότητα τους, αναγνωρίζοντας και τις σοβαρές δημοτικές αδυναμίες, υπάρχει πιθανότητα να πείσει τους δημότες να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια της υπηρεσίας που εποπτεύει, πριν εξαντληθούν τα όρια αντοχής και υπομονής και του ίδιου και του εποπτευόμενου και ελλιπέστατου προσωπικού.

 

Ο θεσιθήρας

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ