22.1.2014 13:32

Αν ήμουν στη θέση … του Μιχάλη Φυτούση

… θα έκανα το παν προκειμένου να παραστώ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να λάβω μέρος στη συζήτηση του επίμαχου θέματος Νο 5, για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΑΚΜΗ».
Οι πάντες συμφωνούν ότι η απόπειρα Σύμβασης του Δήμου είναι σταγόνα μπροστά σ’ αυτή που, με την ψήφο του προέδρου, αποδέχθηκε και πιθανά εφαρμόζει η ΔΕΥΑΝΧ. Οι διαδρομιστές του Δημοτικού Συμβουλίου σωστά σημείωναν ότι το παγόβουνο της υπόθεσης βρίσκεται στην απόφαση του Συμβουλίου της ΔΕΥΑΝΧ στις 27 Δεκεμβρίου και είναι πρέπον να επαναξιολογηθεί πια, ύστερα από την πολιτική κίνηση απόσυρσης του θέματος με πρωτοβουλία του δημάρχου.
Υπό αυτό το πρίσμα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ έπρεπε να κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε και στο Δημοτικό Συμβούλιο να συμμετάσχει και τον αποφασιστικό πρόεδρο να πείσει ότι οφείλει να δώσει δημόσια τις εξηγήσεις του για την απόφαση που έλαβε.
Η φυσική απουσία του από τη Χίο δεν σημαίνει και απουσία ολόκληρης της Εταιρείας. Διαθέτει αντιπρόεδρο, διευθυντή, οι οποίοι μια χαρά είναι σε θέση να αντικαταστήσουν τον πρόεδρο όταν απαιτείται.
Όσο η ΔΕΥΑΝΧ εκλαμβάνει την έντονη βροχόπτωση ως … ψιχάλα, τόσο δίνει τροφή στην αυστηρή ή και κακόβουλη κριτική κατά των αποφάσεων της, αιτιολογεί δημοτικές παρατάξεις, υπαρκτές ή υπό εκκόλαψη, να την έχουν τοποθετήσει ήδη ως πρώτο στόχο ενόψει προεκλογικής περιόδου.
Αν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ εκτιμά ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα διασάλευσης της φιλοσοφίας της συνεργασία με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, οφείλει επιχειρηματολογικά να υπερασπίσει τις απόψεις του. Να προστατέψει την Εταιρεία από το θόρυβο.
Προσωπικά ο Μιχ. Φυτούσης έχει μέχρι σήμερα αποδείξει ότι δεν μασάει τα λόγια του, δεν κρύβεται, έχει το σθένος προάσπισης των θέσεων του όσο ακραίες κι αν φαίνονται σε πολλούς. Επιστρέφοντας έχει αφήσει μια δουλειά στη μέση…
ο θεσιθήρας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ