8.10.2013 17:44

Αν ήμουν στη θέση … του Λ. Τσακού

… θα ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός στην απόπειρα να αιτιολογήσω τα αναιτιολόγητα των αλλαγών στο έργο της Απλωταριάς. Η δήλωση του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ότι τοποθετήθηκαν μεταλλικά κολωνάκια έπειτα από υπόδειξη περιοίκων και παρά τις υποδείξεις της μελέτης ανοίγει μια τεράστια φάμπρικα μετατροπών σε κάθε έργο του Δήμου.

Κυρίως δίνει στην κοινωνία το σήμα ότι οι προϊστάμενες αρχές των Τεχνικών Υπηρεσιών είναι εις θέση να τσαλαπατούν κάθε μελέτη που έχει παραληφθεί και εγκριθεί από το Δήμο, πληρώθηκε για τις προτάσεις της και ελέγχθηκε εξονυχιστικά από τους ίδιους τους μηχανικούς της Υπηρεσίας.

Κι όταν έρχεται η ώρα της εφαρμογής της, βγαίνει στο μεϊντάνι η Τεχνική Υπηρεσία και ζητά τη γνώμη των περιοίκων, δημοκρατικώ τω τρόπω.

Αδιανόητη και προσβλητική για κάθε μελετητή η απόπειρα αιτιολόγησης των νέων αλλαγών, έρχεται να εδραιώσει την πεποίθηση ότι στις δημοτικές Τεχνικές Υπηρεσίες βασιλεύει η αρχή του ενός, του Λάκη, πολύ ανώτερου σε δυναμική των αιρετών προϊσταμένων του επί χρόνια, τώρα πολύ ανώτερου και των ελεγχόμενων από την ίδια την Υπηρεσία του μελετών.

Πρόκειται για τεράστιο ολίσθημα, από εκείνα που ο ευφυής προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας οφείλει να βρει τον τρόπο να ανακαλέσει, πριν γυρίσει μπούμερανγκ στον ίδιο και την Υπηρεσία. Πριν εμπεδώσει την αντίληψη στους δημότες ότι οι μελέτες ενός έργου δεν είναι το ευαγγέλιο για την εφαρμογή του αλλά μεταχειρίζονται κατά το δοκούν από τους υπαλλήλους, σε μια Υπηρεσία που γίνεται όχι ότι πρέπει αλλά ότι επιθυμούν κάποιοι.

ο θεσιθήρας 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ