16.10.2013 16:42

Αν ήμουν στη θέση … του Κωστή Μουσουρούλη

… θα είχα προαισθανθεί ότι στις εκλογές του Μαΐου του 2014, ανεξαρτήτως από το αν συνοδευτούν και από εθνικές, παίζεται και το δικό μου πολιτικό μέλλον. Όλοι οι διατελέσαντες βουλευτές γνωρίζουν ότι καθοριστικό σημείο για την πολιτική τους επιβίωση ήταν οι επιλογές τους στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης. Είναι από μόνες τους ικανές να κρύψουν βουλευτικές ανεπάρκειες ή να αναδείξουν συντονιστικές δυνατότητες. Γιατί ας μη γελιόμαστε. Η θεωρία περί μη εμπλοκής των εξουσιών είναι παιδαριώδης. Όσο το εκλογικό σύστημα ορίζει βουλευτές ανά νομό, οι πολίτες του έχουν αυτοδίκαιες απαιτήσεις από τους βουλευτές τους. Κι όταν έρθει η στιγμή εκείνοι να κάνουν το καθήκον τους έναντι του νομού εκλογής τους, είναι υποχρεωτική η συνεργασία τους με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Ο πρώην υπουργός το έχει βιώσει στην πράξη. Για αυτό, φαντάζομαι, αποδέχθηκε πριν τέσσερα χρόνια να ενσωματωθεί και ο ίδιος σε δημοτικό ψηφοδέλτιο.

Η εκ του μακρόθεν, σχεδόν ελιτίστικη ως σήμερα συμπεριφορά του στον προβληματισμό που κοινωνικά αναπτύσσεται για τι είδους αυτοδιοίκηση μας αξίζει, έβλαψε τον ίδιο στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, κινδυνεύει να γίνει μπούμερανγκ στην επερχόμενη. Ακόμα περισσότερο η κομματοκρατούσα αντίληψη ότι δεν πέφτει λόγος στους βουλευτές, αν πρώτα οι κομματικοί μηχανισμοί δε βάλουν μπροστά τα σχέδια τους.

Το πολιτικό κλίμα για τον Κ. Μουσουρούλη τοπικά δεν είναι καλό. Δεν έχει και πολλά περιθώρια βελτίωσης όσο ο ρόλος του βουλευτή δε φλερτάρει με θαύματα. Η ευκαιρία να το ανατρέψει έχει χρονικό όριο τη 14η Μαϊου. Αν η κοινωνία πιστέψει ότι συνέβαλε καθοριστικά να δημιουργηθεί κάτι στέρεο στη Χίο, που θα δρα σε ένα κοινό με εκείνον σχεδιασμό, θα τον ανταμείψει. Αν καταλάβει ότι ούτε αυτή τη φορά ανέλαβε τις ευθύνες του προς αυτή την κατεύθυνση, φοβάμαι ότι στην επόμενη εθνική κάλπη θα του στείλει το οριστικό διαζύγιο.

ο θεσιθήρας   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ