20.6.2013 16:18

Αν ήμουν στη θέση … του Κωστή Μουσουρούλη

… θα είχα ζητήσει να ενημερωθώ για τη μαζικότητα της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπων στο Συνέδριο της Ν.Δ. στο νομό μου, θα είχα παγώσει από το πενιχρό αποτέλεσμα και θα είχα αντιληφθεί ότι είναι πρωτίστως δική μου ευθύνη η ελάχιστη προσέλευση στις κάλπες.

Η Νέα Δημοκρατία, κόμμα εξουσίας σήμερα και βασικός φορέας έκφρασης της ανάγκης ριζικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, τουλάχιστον στο νησί μας έχει χάσει κατά κράτος την ιδεολογική μάχη. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι την είχε ανέκαθεν χαμένη από τη δεκαετία του ’80 και εντεύθεν για αυτό παρουσιάζονταν το φαινόμενο ένας νομός με υψηλά μέσα εισοδήματα να γίνεται οχυρό του ΠΑΣΟΚ εκλογικά και λάφυρο των αριστερών ιδεολογημάτων συστηματικά.

Αν αυτό δεν ενοχλούσε ιδιαιτέρως τους ταγούς του τοπικού νεοδημοκρατικού συστήματος, ίσως επειδή δεν είχαν την ικανότητα να αντιληφθούν τη σημασία του, ο υπουργός και κύριος εκφραστής του στίγματος του πολιτικού φορέα που εκπροσωπεί δεν μπορεί παρά να νοιώθει το σημαντικό κενό.

Η επιλογή εξ’ αποστάσεως διοίκησης της Χίου εκ μέρους του, ανεξάρτητα από το βαθμό απόδοσης για μια σειρά από τοπικά θέματα, ενισχύει έντονα το κενό ιδεολογικής υπεράσπισης των απόψεων που εκφράζονται σήμερα από τη Ν.Δ.. Κανένας τοπικά δεν δίνει δημόσια μάχη για την επιβίωση και επικράτηση των θέσεων της κυβέρνησης, σε τέμπο μονότονο στον πολιτικό διάλογο κυριαρχούν οι απόψεις των κομμάτων της Αριστεράς, ως οι μόνες που βρίσκουν δημόσια έκφραση, με αποτέλεσμα να μη δίνει σχεδόν κανείς σημασία σε ένα σημαντικό βήμα αναδιάρθρωσης της φυσιογνωμίας της κεντροδεξιάς, το επικείμενο Συνέδριο της Ν.Δ..

Στο σημείο αυτό η φυσική απουσία Μουσουρούλη δεν καλύπτεται όση φιλότιμη προσπάθεια κι αν καταβάλει το πολιτικό του γραφείο, κάτι που μεγαλοπρεπώς ανέδειξε το γύρισμα της πλάτης στην πρόσφατη κάλπη που στήθηκε, με αποτέλεσμα τετραπλάσια συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη κομματικών οργάνων στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο δημοσκοπικά καταβαραθρώνεται. Μπορεί να διαβάσει το μήνυμα της αντίδρασης της βάσης της Ν.Δ. ο υπουργός; Γιατί θα έχει και συνέχεια στην επόμενη φάση του, την αναζήτηση υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.

ο θεσιθήρας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ