27.3.2013 14:58

Αν ήμουν στη θέση … του Κωστή Μουσουρούλη

… θα επανακαθόριζα με επείγουσες διαδικασίες τη μορφή των, ούτως ή άλλως, πολύ περιορισμένων εμφανίσεων μου στη Χίο. Ο υπουργός ήρθε στην εκλογική του περιφέρεια για πρώτη φορά έπειτα από την ατελέσφορη αστραπιαία παρουσία του στη σύσκεψη για τις λιμενικές υποδομές. Δηλαδή κάτι περισσότερο από δυο μήνες. Και … πέτυχε να περάσει σχεδόν απαρατήρητος!
Ασπάζομαι απόλυτα την πολιτική φιλοσοφία Μουσουρούλη. Εκείνη που δεν ενδιαφέρεται να γυρίζει το ενδιαφέρον μας γύρω από τον ατομικό του άξονα. Αν αυτή η φιλοσοφία είχε επιβληθεί στο πολιτικό μας σύστημα, ίσως σήμερα όλα να ήταν διαφορετικά.
Ωστόσο ο υπουργός δρασκελίζει με τη συμπεριφορά του και φτάνει στο άλλο άκρο. Διαπιστώνει, σίγουρα, την εμφανέστατη απουσία στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής στο νομό μας. Κανένας δε νοιώθει την ανάγκη να την αιτιολογήσει, να την υπερασπιστεί, να τη διοχετεύσει στο εκλογικό σώμα. Αν δεν επωμιστεί ο ίδιος αυτό το βάρος, τότε ποιος;
Κανένας δε ζήτησε από το Μουσουρούλη να γίνει ένας άλλος, ένα ξένο σώμα στον ίδιο του τον εαυτό. Να ακολουθεί συνταγές ενός ξοφλημένου πολιτικού συστήματος. Δεν είμαι βέβαιος όμως κατά πόσο ο ίδιος εντοπίζει ουσιαστικό νόημα στις σύντομες επαφές του με το εκλογικό σώμα που εκπροσωπεί, όταν γίνονται χωρίς κανένα απολύτως προγραμματισμό. Απλά για να περιορίσουν τη γκρίνια ότι δεν γίνονται.
Πόσο κρίνει ότι θα διαφθείρει την ιδεατή για εκείνον λειτουργία ενός σύγχρονου πολιτικού προσώπου η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας με τα ναυτεργατικά σωματεία της Χίου, για να τους παρουσιάσει το πολυνομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε χθες στις Επιτροπές της Βουλής; Πόσο θα αλλοιώσει την εικόνα που έχει σχηματίσει η κοινωνία της Χίου για τη διαφορά που διαθέτει  από το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό της χώρας μια παρουσίαση εκ μέρους του της πρότασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις αποζημιώσεις των πυροπαθών; Μια συζήτηση με τον ιατρικό κόσμο της Χίου για τα θέματα του Νοσοκομείου που πέρασαν και από τα χέρια του ή του Πανεπιστημίου με αφορμή το υπό εφαρμογή «Σχεδίου Αθηνά»;
Το βάρος στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής μπορεί να το σηκώνει με προσωπικά ραντεβού στο πολιτικό του γραφείο, στη χάση και στη φέξη; Αδύνατον!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ