2.10.2013 17:04

Αν ήμουν στη θέση … του Χρήστου Μπελλέ

… με την ιδιότητα του προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης «Κοραή» θα αναζητούσα ήδη τον πλέον εμφαντικό τρόπο για να τιμήσω το έργο που άφησε πίσω του ο Αν. Παληός. Η μετά θάνατον τιμή στερεί τη δυνατότητα το ασύγκριτο αίσθημα της αναγνώρισης να πλημμυρίσει και τον εκλιπόντα. Κανένας φυσικά δεν Χρήστος Μπελλές Χίοςμπορεί να προβλέψει πόσο σύντομο μπορεί να είναι το νήμα της ζωής για ορισμένους, ειδικά όταν αποχωρούν τόσο απροσδόκητα.

Η Βιβλιοθήκη, ως η κατ’ εξοχήν θερμοκοιτίδα των γραμμάτων στο νησί, ως ο προστάτης και θεματοφύλακας του βιβλίου, έχει ιερή υποχρέωση να αναγνωρίσει τη συμβολή του Αν. Παληού στον τοπικό πολιτισμό. Στις δικές του πλάτες και με ζημιογόνα πιθανά επίπτωση για τον εκδοτικό οίκο του ο Αντώνης σήκωσε το βάρος μιας παράδοσης αιώνων. Ενθάρρυνε όσους έχουν έφεση στην έρευνα, τη διάσωση και καταγραφή της ιστορίας και της παράδοσης μας ή τους κάθε λογής εραστές της πένας να εκφραστούν δημόσια. Να εμπλουτίσουν τη χιακή βιβλιογραφία με ζηλευτούς νέους τόμους, παρακαταθήκες για κάποιες επόμενες γενεές.

Η αδιαμφισβήτητη αυτή συμβολή του θα είναι λάθος να περάσει «στο ντούκου» από ένα φορέα σαν τη Βιβλιοθήκη μας. Στον πρόεδρο και το Εφορευτικό Συμβούλιο εναπόκειται να εντοπιστεί ο κατάλληλος τρόπος και χρόνος για την αναγνώριση της προσφοράς. Έχει ανοίξει άλλωστε τόσο πολύ η βεντάλια των δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης μας, που σίγουρα δε θα απαιτηθεί ιδιαίτερος κόπος για να αποφασιστεί ο τρόπος της τιμής. Θα ήταν λάθος να περιοριστεί σε ένα ξερό ψήφισμα.

ο θεσιθήρας 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ