8.7.2013 16:49

Αν ήμουν στη θέση … του Γιώργου Θεοτοκά

… θα είχα διαχωρίσει τη θέση μου από την απόφαση της ΔΗΜ.ΑΡ  . οι προερχόμενοι από αυτή διοικητές Οργανισμών να παραμείνουν στη θέση τους, παρά την αποχώρηση της από το κυβερνητικό σχήμα, και θα ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΣ ΝΑΤείχα υποβάλλει την παραίτηση μου από την προεδρεία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου.

Η αιτιολογία ότι η επιλογή τους έγινε με αξιοκρατικά- επιστημονικά κριτήρια, έστω κι αν έχει στέρεη βάση, αφορά πολιτικά συστήματα τύπου … Ελβετίας κι όσο κι αν ο Ι. Καποδίστριας εργάστηκε για να οργανώσει και το ελβετικό και το ελληνικό, διατηρούμε αναμφίβολα ακόμα τις διαφορές μας. Αξιοκρατία μπορεί να υπήρξε αλλά μεταξύ περιορισμένου κύκλου προσώπων, υποδεδειγμένων από τη λογική της τότε αριθμητικής διανομής των οφιτσίων.

Ανεξάρτητα από αυτό προκύπτει ένα ζήτημα ουσίας. Η ΔΗΜ.ΑΡ. με την αποχώρηση της από το τρικομματικό σχήμα κατέδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένη να φτάσει ως τα άκρα την εφαρμογή της μνημονιακής συνταγής. Προκύπτει επομένως το ερώτημα, αν οι μοχλοί αυτής της πολιτικής, διοικητές και πρόεδροι Οργανισμών υπό την επιρροή της, είναι σε θέση να ακολουθήσουν τη χαραγμένη πορεία.

Ίσως να πρόκειται για τερτίπι ισορροπίας στο νέο πολιτικό σκηνικό. Να επιδιώκει δηλαδή η ΔΗΜ.ΑΡ. να αφήσει στη νέα κυβέρνηση την ευχέρεια να ρυθμίσει τη θερμότητα των σχέσεων μεταξύ τους. Να διαπιστώσει αν θα διαθέτει … αντίδωρα για την κοινοβουλευτική στήριξη που θα παρέχει σε ορισμένα από τα νομοσχέδια. Διότι, επί του παρόντος, κάπου εκεί κρατάμε τώρα. Εφαρμόζεται το δόγμα «τα καλά του Γιάννη θέμε και το Γιάννη δεν τον θέμε». Το βάρος της λήψης των επώδυνων αποφάσεων δεν το επιθυμούμε, τις θέσεις από τη νομή της εξουσίας όμως δεν είναι ανάγκη κιόλας να τις χάσουμε. Πρόκειται όμως για τακτική που αφενός στην πράξη δε θα βγει, αφετέρου δεν ταιριάζει στο προφίλ του Γ. Θεοτοκά, όπως μέχρι τώρα γνωρίζουμε. 

ο θεσιθήρας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ