29.5.2013 15:40

Αν ήμουν στη θέση … του Γιώργου Σαρρή

… με την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου θα προσκαλούσα στο νομό μας τη διοίκηση και το επιτελείο της ομάδας της Καλλονής, θα εκθείαζα την επιτυχία ανόδου μιας νησιωτικής ποδοσφαιρικής ομάδας (πλην Κρήτης και Κέρκυρας) τις δυο τελευταίες δεκαετίες στα «μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα τους ζητούσα, σεμιναριακά, να δώσουν τη συνταγή και στους δικούς μας, οι οποίοι μετά βίας ανεβαίνουν στη Δ’ Εθνική κάθε χρόνο για να υποβιβαστούν αμέσως.

Είναι προφανές ότι στη γειτονική Λέσβο δεν ανέθεσαν στην πόλη της Καλλονής αποκλειστικά την ευθύνη για την πορεία της ομάδας. Την αγκάλιασε όλο το νησί, από την πόλη της Μυτιλήνης ως τα πιο απόμακρα χωριά του, έγινε ισοδύναμος στόχος με την τοπική περηφάνια, μολονότι υπάρχει ιστορικός αντίπαλος, ο Αιολικός, και να το αποτέλεσμα.

Στη Χίο πάλι, κάθε φορά που μια ποδοσφαιρική ομάδα επιχειρεί να ξεμυτίσει, είτε προερχόμενη από τα χωριά (Δαφνώνα, Καλλιμασιά, Συκούση, Νένητα πιο πρόσφατα) είτε από την πρωτεύουσα, το φορτίο πέφτει στην πλάτη ελάχιστων προσώπων, με φυσικό αποτέλεσμα τα οικονομικά βάρη που συνεπάγεται μια πορεία πέραν του ερασιτεχνισμού να γονατίζουν παράγοντες και ομάδα και να φαίνεται ως λύτρωση ο υποβιβασμός από τη Δ’ Εθνική. Οι ομάδες μας συνεχίζουν να παίζουν ενώπιον ελάχιστου κοινού και φυσικά ποτέ δε νοιώθουν τη στοργή των υπολοίπων, ενδυναμώνοντας τις με το καλύτερο υλικό που υπάρχει στις τοπικές κατηγορίες για να ανταπεξέλθουν τον ανταγωνισμό.

Αυτή η κατάρα, να μη θέλουμε να προοδεύσει ο διπλανός, καθρεπτίζεται πάντα στο τελματωμένο χιώτικο ποδόσφαιρο, το βασιλέα των σπορ. Φαίνεται ότι στη Λέσβο βρήκαν το φάρμακο για να την καταπολεμήσουν. Ίσως τουλάχιστον να μας το παρουσίαζαν κι ας εκτιμούσαμε εν συνεχεία αν κάνει για το δικό μας οργανισμό. Μήπως είναι η ενδεδειγμένη στιγμή για το Γιώργο Σαρρή να προσπαθήσει να πείσει τους τοπικούς ποδοσφαιρανθρώπους και για το δικό μας επόμενο βήμα; Ή αρκετές σκοτούρες έχει στην Ε.Π.Ο., ποιος ασχολείται τώρα με τα καθ’ ημάς;

ο θεσιθήρας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ