14.5.2013 17:01

Αν ήμουν στη θέση … του Γιώργου Σαρρή

Θα ήμουν κατά πολύ προσεκτικότερος στην … κακοτοπιά του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος και πάντως θα είχα ως έσχατη λύση την τοποθέτηση του μοναδικού στους πίνακες διαιτητή του Συνδέσμου Χίου, ώστε να ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣαποφύγω την όποια επιχειρούμενη σύνδεση με το πρόσωπο μου.

Ο θεσμός του ποδοσφαιρικού κυπέλλου είναι η σημαία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η βιτρίνα της σε ένα και μόνο αγώνα για το επίπεδο της διαιτησίας το οποίο η ίδια διαχειρίζεται. Ακόμα κι αν ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. δεν βάζει το χέρι του στην επιλογή των διαιτητών για τόσο μεγάλης σημασίας αγώνες, τα μέλη της Κεντρικής Επιλογής Διαιτησίας, για να τον προστατέψουν, θα έπρεπε να είχαν κάνει το παν ώστε διαιτητής στον τελικό ποδοσφαίρου να ήταν οποιοσδήποτε άλλος εκτός του Θαν. Γιάχου.

Η λογική αυτή εννοείται ότι αδικεί το διαιτητή, που δεν ευθύνεται σε τίποτα να πληρώνει το μάρμαρο της εγγραφής του στο Σύνδεσμο Διαιτητών του νομού απ’ τον οποίο προέρχεται ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο.. Πλην όμως στο βρώμικο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα ισχύει πολύ περισσότερο το «η γυναίκα του Καίσαρα …»

Τώρα, μετά τα σφαλτσοσφυρίγματα Γιάχου και τις λανθασμένες υποδείξεις των βοηθών του, ο μπελάς για το Γ. Σαρρή είναι πολλαπλάσιος από εκείνον που θα ήταν για αντίστοιχα διαιτητικά σφάλματα από οποιονδήποτε άλλον διαιτητή. Καλώς ή κακώς ο Θαν. Γιάχος έχει καταγραφεί ως «διαιτητικό πουλέν» του χιώτη προέδρου της Ε.Π.Ο. και πλέον τα βέλη που δέχεται εντύπως ή με … τιτιβίσματα είναι πολύ περισσότερα από όσα πραγματικά του αντιστοιχούν.

Δεν είναι αμάθητος στους διαδρόμους του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Γιώργος Σαρρής. Δεν αναρριχάσαι τόσο ψηλά απ’ τη μια στιγμή στην άλλη. Για αυτό ίσως τώρα να αντιλαμβάνεται ότι όσοι επέλεξαν Γιάχο σε ένα τόσο κρίσιμο αγώνα, ενδεχόμενα να ήθελαν να του τοποθετήσουν μια μεγαλοπρεπή μπανανόφλουδα κάτω από το παπούτσι του, ελπίζοντας ότι θα την πατήσει.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ