29.10.2013 16:44

Αν ήμουν στη θέση … του Γιώργου Γεωργούλη

… θα εκμεταλλευόμουν την πρόθεση διοικητικών στελεχών της Aegean να επισκεφτούν τη Χίο και θα προετοίμαζα μεθοδικά μια διευρυμένη συζήτηση για τις μεταφορικές συνδέσεις του νομού. Αρχικά θα διερευνούσα την ακριβή ημερομηνία της επίσκεψης των στελεχών της αεροπορικής εταιρείας και ακολούθως θα επεδίωκα την ίδια ημέρα να προσκαλέσω και να πετύχω την παρουσία στο νησί μας και εκπροσώπων των υπόλοιπων ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή μας, άγονων ή μη.

Οι τοποθετήσεις των επιμελητηριακών παραγόντων στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης στο Επιμελητήριο ανέδειξαν πόσο βαθιά νυχτωμένοι είναι όσοι εκπροσωπούν συλλογικούς φορείς στο νησί. Συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις μεταφορικές εταιρείες ως τον απόλυτο εχθρό, εκείνον που επιβάλλεται να ακούει κάθε προσταγή του κρατισμού. Ή πιστεύουν, πιθανά, ότι βρισκόμαστε σε εποχές προ κρίσης, τότε που το δανεικό χρήμα έρρεε άφθονο και κάλυπτε κάθε παράλογη απαίτηση ή τοπική επιθυμία. Για αυτό και η μόνη πρόταση που έβγαινε από το στόμα των επιμελητηριακών παραγόντων ήταν η κάθε λογής διαμαρτυρία, λες και η καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 6ης Νοεμβρίου θα ταρακουνήσει κράτος, κυβέρνηση και ιδιωτικές εταιρείες.

Μια καλά οργανωμένη συνάντηση, όπου θα ζητηθεί από τις εταιρείες να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και να αναλύσουν το σχεδιασμό τους σχετικά με την παρουσία τους στις γραμμές του νησιού θα μας άνοιγε τα μάτια. Θα δημιουργούσε παράλληλα έναν άλλο κώδικα επαφής μαζί τους, θα διέλυε την παραπληροφόρηση και θα δημιουργούσε δεσμούς εμπιστοσύνης κάθε φορά που τα αιτήματα του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου του νησιού υποβάλλονταν.

Δεν τρέφω αυταπάτες για την ανάληψη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Δεν ήταν και δεν είναι ώριμο το Επιμελητήριο μας για δράσεις νέας εποχής.

ο θεσιθήρας 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ