13.1.2014 13:41

Αν ήμουν στη θέση … του Γιώργου Επιτροπάκη

… θα με ανησυχούσαν ιδιαίτερα τα συνεχόμενα κρούσματα αρρυθμιών στη λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Χίο και θα αναζητούσα επειγόντως τη συνταγή να μην επαναληφθούν.
Για να τη βρω θα είχα ακολουθήσει δυο διαφορετικές κατευθύνσεις. Η πρώτη θα με έβγαζε στα κεντρικά γραφεία του ΕΚΑΒ στην Αθήνα. Εκεί θα απαιτούσα να ξεκαθαρίσει το τοπίο, το ΕΚΑΒ να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του συντονισμού και της διενέργειας των διακομιδών, χωρίς τα ερμαφρόδιτα σχήματα που υπάρχουν σήμερα. Θα κατέθετα τη διάθεση του Νοσοκομείου Χίου να συμβάλλει στην υποστήριξη του, με όποιο πρόσφορο μέσο, δεν θα δεχόμουν όμως επουδενί αυτή η προσφορά να εκλαμβάνεται από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ ως αδυναμία και να μετατρέπει το «Σκυλίτσειο» σε εξιλαστήριο θύμα των δικών του αδυναμιών.
Η δεύτερη κατεύθυνση θα με οδηγούσε στο δωμάτιο των ΕΚΑΒιτών. Κι εκεί θα ζητούσα τις δέουσες εξηγήσεις. Πως γίνεται τόσο καιρό, με το ίδιο προσωπικό, το σύστημα να αποδίδει, να μην καταγράφει σημαντικά προβλήματα, και με το που εμφανίστηκε η πιθανότητα να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί που εντάσσονται στη δύναμη του «Σκυλιτσείου» και έχουν παραχωρηθεί για την επάνδρωση των ασθενοφόρων, κάθε βδομάδα υποθέσεις αδυναμίας έγκαιρης προσέλευσης των ασθενοφόρων να απασχολούν την κοινή γνώμη.
Είναι προφανές ότι κάτι τρέχει και                                                                                                                                           εν τέλει η κλονισμένη εικόνα που έχει αντίκτυπο στη λειτουργία του Νοσοκομείου μας είναι συνονθύλευμα των δυο παραπάνω παραγόντων.
Μια προσέγγιση του θέματος ως μη γενόμενο, με την αιτιολογία ότι δεν είναι ευθύνη του «Σκυλιτσείου» αλλά του ΕΚΑΒ, θα είναι μια πολύ λανθασμένη αντιμετώπιση. Ο διοικητής έχει την εμπειρία να αντιληφθεί πως οι αρρυθμίες αντανακλούν στην εικόνα του Νοσοκομείου μας, οπότε μια παρέμβαση του είναι αναγκαία.
ο θεσιθήρας 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ