7.10.2013 14:38

Αν ήμουν στη θέση … του Γιάννη Ζαφείρη

… προτού αφήσω το μπουρουρισμένο νερό να πάρει τον ανήφορο, θα είχα αναλογιστεί αν η δημοσιοποίηση της σύγκρουσης των δυο ισχυρών κεφαλών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. προσφέρει υπηρεσία στο Θέατρο ή του δίνει τη χαριστική βολή και διαλύει την αίσθηση ότι, επιτέλους, αρχίζει να βρίσκει το δρόμο του.
Προσωπικά δε θα μπω στη διαδικασία κρίσης ποιος από τους δυο έχει δίκιο, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ή ο καλλιτεχνικός του διευθυντής. Αναγνωρίζω στο Γιάννη περίσσευμα επιθυμίας το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να λειτουργήσει διαφορετικά από ό,τι στο αμαρτωλό παρελθόν του κι εκεί υπάρχει η πρώτη σύγκρουση. Για να συμβεί αυτό απαιτείται δαπάνη χρόνου από τους πρωταγωνιστές του κι ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής τη διαθέτει, ο πρόεδρος μάλλον απορροφάται υπέρ του δέοντος από τις ευθύνες διοίκησης του ΚΑΠΗ και των κοινωνικών προγραμμάτων που διαχειρίζεται, όπως προ ημερών είχα προειδοποιήσει γνωρίζοντας τι επρόκειτο να ξεσπάσει.
Η απόφαση του καλλιτεχνικού διευθυντή να φτάσει τη σοβούσα αντιπαράθεση με το Θ. Τσατσαρώνη στα άκρα είναι πιθανά για τον ίδιο λυτρωτική. Παραβλέπει όμως τη δημόσια ζημιά που γίνεται στην ήδη θρυμματισμένη εικόνα του Θεάτρου.
Με την επιφανειακή ηρεμία των δυο τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με κάποιες – έστω και λίγες – πετυχημένες θεατρικές παραστάσεις, η τοπική κοινωνία υπέθετε ότι το δύστυχο Θέατρο ξεπερνά τα αρρωστημένα συμπλέγματα του παρελθόντος, πηγάζοντα κατά κύριο λόγο από τις εσωτερικές προστριβές των μελλών του. Η δημοσιοποίηση των νέων διαφορών ανάμεσα σε πρόεδρο και καλλιτεχνικό διευθυντή επαναφέρει την εντύπωση στην κοινωνία ότι, δυστυχώς, εντός του σώματος του Θεάτρου υπάρχει γάγγραινα, αδύνατον να θεραπευτεί, αν αυτό δεν κλείσει για να ησυχάσει.
Υπήρχε άλλος τρόπος να διευθετηθούν τα προβλήματα; Πιθανά όχι κι ο Γιάννης μπορεί να ξέρει περισσότερα. Φοβάμαι όμως ότι η ζημιά που έγινε τώρα είναι μεγαλύτερη από ότι αν δεν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.
ο θεσιθήρας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ