18.10.2013 19:10

Αν ήμουν στη θέση … του Βασίλη Σπανολιού

… αν ενστερνίζομαι ότι υπάρχει θέμα με μερίδα των εμπόρων που εκμεταλλεύονται την έλλειψη ελέγχων και δεν αναγράφουν τις τιμές στα προς πώληση προϊόντα, θα φρόντιζα ο Εμπορικός Σύλλογος να διαφυλάξει τη συνολική εικόνα της αγοράς.

Να βγάλει ο ίδιος κλιμάκιο της διοίκησης στο δρόμο, να περιδιαβεί όλες τις βιτρίνες και, όπου διαπιστώσει ότι υπάρχει παράβαση, αρχικά να την επισημάνει με το γνωστό γλυκό του τρόπο στον παραβάτη, ζητώντας του άμεσα να ευθυγραμμιστεί με το νόμο και την … πιάτσα.

Στα καταστήματα που παραβατούν θα ακολουθούσε και δεύτερος γύρος μετά από μια – δυο μέρες. Αν δεν είχαν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις, με ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος θα κατήγγειλε ονομαστικά τους παραβάτες. Στην ουσία θα υποκαθιστούσε το ρόλο των ελεγκτικών αρχών.

Είναι διασάλευση του ρόλου μια τέτοια αποφασιστική κίνηση; Είναι αντισυναδελφική συμπεριφορά; Κάθε άλλο. Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει καθήκον να απομονώσει τα «μαύρα πρόβατα» από τις τάξεις του. Να αποδείξει ότι εκείνος πρώτος σέβεται τα καταναλωτικά δικαιώματα και ως προς αυτά δε θα παζαρέψει, δε θα σηκώσει μύγα στο σπαθί του.  Να γίνει το φόβητρο του εμπόρου – τζάμπα μάγκα, ο οποίος εκμεταλλεύεται την παραλυσία του κράτους και αυθαιρετεί, προξενώντας τεράστια ζημιά στη συνολική εικόνα της αγοράς.

Ένας τέτοιος Σύλλογος θα απέπνεε σεβασμό συνολικά σε όλη την κοινωνία και φυσικά θα ήταν η αναστολή κάθε μη σύννομης εμπορικής σκέψης. Έχει την τόλμη να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση; 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ