29.4.2013 17:21

Αν ήμουν στη θέση … του Ανδρέα Βγενόπουλου

 

… θα είχα ταρακουνηθεί εντονότερα από τις διαμαρτυρίες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου για τα εισιτήρια φωτιά και λαύρα των αεροπορικών δρομολογίων της Ο.Α. και θα είχα κινηθεί πιο ουσιαστικά για να κατευνάσω τις δικαιολογημένες αντιδράσεις. 

Με χαρτί και μολύβι ή, για να είμαι πιο συμβατός με την εποχή, με κομπιούτερ και πληκτρολόγιο, θα αποδείκνυα ότι δεν κερδοσκοπώ εις βάρος των νησιών και δεν αποτελώ με την εταιρεία μου το μεγαλύτερο αντικίνητρο ανάπτυξης τους, αν πραγματικά πιστεύω όσα λέω. 

Η αποστολή στη Χίο μιας ομάδας στελεχών της Olympic Air πριν από ένα μήνα ουδόλως πέτυχε να βελτιώσει το κλίμα. Ο κόσμος συνεχίζει να εκδίδει αεροπορικά εισιτήρια που ισοδυναμούν με το μισό μηνιάτικο και αισθάνεται ότι το ιδιωτικό μονοπώλιο επιχειρεί να του ρουφήξει το αίμα με το που βρει την ευκαιρία.  Το νησί μας εντάσσεται στους πανάκριβους προορισμούς και κάτοικοι του αναζητούν οδό διαφυγής από τα γειτονικά τούρκικα αεροδρόμια! 

Όλα αυτά δεν είναι στοιχεία μιας αρρωστημένης φαντασίας που βάζει στο μάτι του κυκλώνα την Olympic Air. Είναι καθημερινά βιώματα, για αυτό και οι έχοντες την ευθύνη διοίκησης του τόπου ψάχνουν, με ακροβατικές διαδικασίες, να βρουν το αντίδοτο. 

Δεν είναι δυνατόν η διοίκηση της Olympic Air να τα αγνοεί, ούτε οι – κατ΄ όνομα – Επιτροπές Ανταγωνισμού να κάνουν πως δε βλέπουν. Εφόσον ο κ. Βγενόπουλος θεωρεί ότι εις βάρος της Εταιρείας του παίζονται παιχνίδια, υπάρχει τρόπος να τα αναδείξει. Να συγκρίνει τις μέσες τιμές εισιτηρίων της Olympic Air στη γραμμή Αθήνας – Χίου με γραμμές με παρόμοια χιλιομετρική απόσταση. Να το κάνει και σε περιπτώσεις γραμμών όπου υφίσταται ανταγωνισμός. Να πείσει το Χιώτη και τον επισκέπτη του νησιού ότι κάνουν λάθος όσοι επιμένουν πως χατζάρα στις τιμές πέφτει μόνο εδώ. Σ’ αυτή την απλούστατη κίνηση δεν προχωρά η διοίκηση της Olympic Air. Στα λόγια επιχειρεί να πείσει ότι αδίκως φωνάζουν οι Χιώτες. Στην περίπτωση μας όμως το δίκιο το αποτυπώνουν οι αριθμοί. Κι αυτοί δεν έχουν ακόμα κατατεθεί στο τραπέζι. 

ο θεσιθήρας 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ