13.5.2013 14:03

Αν ήμουν στη θέση … της Λίτσας Λύκου

… θα αντιμετώπιζα ως κορυφαία πρόκληση στην υπηρεσιακή μου διαδρομή την αλλαγή πόστου και την τοποθέτηση μου στη θέση της προϊσταμένης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου.

Σχεδόν επί τρεις δεκαετίες στο πηδάλιο της τουριστικής πολιτικής, θα αναλάμβανα αυτοκριτικά τις ευθύνες που μου αναλογούν και δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο της απλής υπηρεσιακής ιδιότητας.

Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι, ως προς αυτό, η Λίτσα άνοιξε δρόμους. Ήταν πολλές φορές υπεράνω αιρετών και σχεδόν πάντα πετύχαινε να τους καθοδηγεί πάνω στις ράγες των απόψεων της για την τουριστική πολιτική του Δήμου ή του Νομού.

Θα είχα ταυτόχρονα ήσυχη τη συνείδηση μου γιατί, πέρα από τις όποιες αστοχίες, κατέθεσα χρόνο και κόπο για τον τομέα ευθύνης μου, που τις περισσότερες φορές υπερέβαινε τα υπηρεσιακά ωράρια, εις βάρος του προσωπικού μου χρόνου.

Δεν τεμπέλιασα, μόχθησα σε αυτό για το οποίο τοποθετήθηκα, ασχέτως τελικού αποτελέσματος. Και στη διαμόρφωση του, για να μην αδικείται, συνέβαλε καθοριστικά η απουσία σοβαρής βάσης τουριστικών παραγόντων και συνομιλητών.

Με την τοποθέτηση της στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας ένας μεγάλος κύκλος κλείνει κι ένας άλλος, με προβλεπόμενη σύντομη διάρκεια, ανοίγεται. Κι εδώ είναι η διπλή πρόκληση. Η αειθαλής Λίτσα έχει αποδείξει ότι δεν το βάζει κάτω. Σπουδάζει τώρα στα … υπηρεσιακά γεράματα κι έχει-δικαίως – την άποψη ότι η ζωή προσφέρει διαρκώς συγκινήσεις, αρκεί να θέλεις να τις γευτείς.

Προΐσταται πλέον σε ένα τομέα δημοτικής ευθύνης, ο οποίος, ελέω οικονομικών συγκυριών, έχει καταστεί βασικός πυλώνας δημοτικής πολιτικής. Είναι στο χέρι της να τον οργανώσει και να τον συντονίσει, σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Ηλ. Κλεισσά, σε σημείο που να μην παρατηρούνται οι συνηθισμένες αρρυθμίες. Για παράδειγμα, να πετύχει ο Δήμος να λειτουργεί όπως πρέπει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ και να στηθεί ένας άξονας προνοιακής πολιτικής στο Δήμο ικανός να βοηθά τον αδύναμο, χωρίς να τσαλακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Είναι μεγάλη η πρόκληση Λίτσα, μεγαλύτερη από το όποιο πιθανό παράπονο για τον αποχωρισμό από τη … δευτέρα φύση της τουριστικής καθοδηγήτριας.

 

ο θεσιθήρας 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ