31.10.2013 18:56

Αν ήμουν στη θέση της … Ελένης Λεοντή

… της υποψήφιας, κατά δήλωση της, δημάρχου Οινουσσών, δε θα εκδήλωνα άγχος βεβιασμένης δημοσιοποίησης της επιθυμίας μου να διοικήσω την Αιγνούσσα. Πρωτίστως θα δεχόμουν ότι σε μια χρονική καμπή για το σύνολο του ελληνισμού, είναι αναγκαίο οι ακριτικές κοιτίδες του να δώσουν εκείνες δείγματα ενότητας. Θα εξαντλούσα, δηλαδή, όλα τα περιθώρια προκειμένου στις Οινούσσες να υπάρξει ένα, ενιαίο δημοτικό ψηφοδέλτιο, με ό,τι καλύτερο από πλευράς δυναμικότητας διαθέτει το νησί.

Θα είχα επίσης αντιληφθεί ότι το επιχείρημα της … μονίμου κατοικίας είναι αναχρονιστικό και πολλαπλά έχει κριθεί από τους συμπατριώτες της. Δεν είναι δυνατόν αυτό να καθοδηγεί τις ανάγκες ενός μικρού τόπου στις μέρες μας.

Ούτε η … προϋπηρεσία σε ένα θεσμικό όργανο, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο, στέκεται από μόνη της ικανή να στηρίξει το υπόβαθρο μιας υποψηφιότητας, εφόσον από τη σημερινή διοίκηση των Οινουσσών όχι μόνο δεν έλαβε ποτέ αποστάσεις, αλλά υπήρξε βασικός πυλώνας υποστήριξης της, ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής που ενέκρινε τα πάντα.

Με όλα τα παραπάνω δεν υπαινίσομαι ότι είναι κατακριτέα η συμμετοχή μιας νέας γυναίκας στα κοινά. Κάθε άλλο. Είναι όμως λαθεμένη επιλογή η πρόταξη μιας προσωπικής επιθυμίας από τη συνολική ανάγκη μικροί τόποι, σαν την Αιγνούσσα, ούτε σήμερα να αντιλαμβάνονται την προτεραιότητα που πρέπει να δίνεται στις συνθετικές λύσεις. Η ανακοίνωση υποψηφιότητας της δεν ευνοεί μια τέτοια κατεύθυνση.

Στη θέση της, χωρίς να μετριάζω τη θεμιτή επιθυμία του καθενός και της καθεμίας να προσφέρει από θέση αρχής στον τόπο του, θα επέμενα σε επαφές με συντοπίτες ώστε να ζυμωθεί ένα ενιαίο δημοτικό σχήμα, με τον ανθό των δυνάμενων να βοηθήσουν την Αιγνούσσα να περάσει σε μια νέα εποχή.

ο θεσιθήρας   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ