26.3.2013 18:58

Αν ήμουν στη θέση της … Αθηνάς Θλιβίτου

… θα έκανα το παν για να πετύχω την άμεση οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο, από την ώρα που, καλώς ή κακώς, σ’ αυτή τη θάλασσα την πέταξε, χωρίς σωσίβιο, με την απόφαση ορισμού ως αντιδημάρχου ο Πολύδωρος.

Η τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή του περασμένου καλοκαιριού δεν έχει δράσει ως τώρα καταλυτικά για να αλλάξει η νοοτροπία που εδώ και δεκαετίες θέλει ανάλογα πόστα ως διακοσμητικά όργανα κι όχι ως ουσιαστικούς πυλώνες διοίκησης. Μόνο που στην περίπτωση κατά την οποία η περσινή φωτιά ξέφευγε κι έκανε μεγαλύτερη ζημιά σε ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία, εννοώ κυρίως σπίτια, τότε οι απαιτήσεις της κοινωνίας να αποδοθούν ευθύνες θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από τις ανεπαίσθητες που ζήσαμε μετά το καλοκαίρι. Και πλέον οι δημοτικές ευθύνες θα έχουν ονοματεπώνυμο.

Με αφορμή τις ανακατατάξεις στο δημοτικό προσωπικό από τη μετακίνηση των 13 υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων, είναι μια ευκαιρία ανασχεδιασμού και ουσιαστικής οργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας.

Οι πάντες στο Δήμο γνωρίζουν ότι τα υπηρεσιακά πρόσωπα που έχουν τοποθετηθεί σ’ αυτή έχουν την … ιστορική φήμη των πλέον ακατάλληλων για συνεργασία. Στις απόπειρες της να βρει άκρη η Αθηνά με προσωπικές της επισκέψεις από γραφείο σε γραφείο προσκρούει σε ένα μόνιμο και πανύψηλο τείχος απροθυμίας να λάβει ως και τις πιο απλές απαντήσεις.

Έτσι οδηγείται στην επιλογή να συντάξει σχέδια – αντίγραφα και κακέκτυπα άλλων περιοχών ή του παρελθόντος, που στην κρίσιμη ώρα θα τα κάψει η φωτιά ή θα τα πάρει ο κατακλυσμός. Φιλότιμες οι προσπάθειες ενεργοποίησης των εθελοντών, σε σωστή κατεύθυνση. Όμως δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουν τη βάση ενός σχεδιασμού, αν δεν υπάρχει υπηρεσιακή υποστήριξη.

Η Αθηνά δεν πρέπει να πάρει πάνω της μια τόσο βαριά ευθύνη, γιατί αυτόματα αναλαμβάνει και το κόστος του λογαριασμού. Πρέπει να πιέσει για την αναγκαία στελέχωση με προσωπικό με διάθεση να δουλέψει προκαταβολικά, για να φανεί το αποτέλεσμα την κρίσιμη ώρα. Πρέπει να πείσει δήμαρχο και Γραφείο Προσωπικού ότι όποιος αντιμετωπίζει την Πολιτική Προστασία ως υπηρεσία που απλώς προβλέπεται να υφίσταται, θα πρέπει να αναλάβει και την αντίστοιχη ευθύνη.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ