31.10.2016 15:19

« Ημερολόγιο «Δημοκρατίας» έτος 2016»

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Χίου ο κος  Άδωνις Γεωργιάδης είναι επικίνδυνος για τη δημοκρατία και τον τόπο μας. Ας εξετάσουμε λοιπόν ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος δημοκρατικής εκτροπής.

 

 

 • 11/09/2016. O κύριος Τσίπρας από το βήμα της Δ.Ε.Θ υποστήριξε ότι είναι αδιανόητο το ΣτE να βγάλει αντισυνταγματικό το νόμο για τις άδειες.

          «Η δικαιοσύνη θα βγάλει την απόφασή για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά δεν δίνω  

            ούτε μια πιθανότητα στο ΣτΕ να ακυρωθεί ο διαγωνισμός».

 • 30/09/2016. O Πρόεδρος του ΣτΕ ακύρωσε με μια πρωτοφανή απόφαση τη συνεδρίαση   με πρόσχημα το κλίμα που είχε δημιουργηθεί. « Tο καθήκον μας ως δικαστών είναι να πιάσουμε το σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας».
 • 06/10/2016. O κύριος Τσίπρας συναντήθηκε εξωθεσμικά με τους Προέδρους των ανώτατων Δικαστηρίων και τους έταξε αυξήσεις και αλλαγή του ορίου συνταξιοδότησης, κάτι όπως επιβεβαιώθηκε και μετέπειτα, είναι αντισυνταγματικό.
 • 12/10/2016.Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει την αναδρομική επιστροφή φόρων 5 ετών στους ανωτάτους δικαστικούς δεκάδων χιλιάδων ευρώ (απόφαση της ΓΓΔΕ με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου), την ώρα που ο κόσμος δεν έχει ούτε επίδομα ανεργίας. 
 • 12/10/2016. Ανατινάσσεται από τους πυρήνες της φωτιάς (με τους οποίους συνομιλούσε στη φυλακή το στέλεχος της κυβέρνησης Π. Λάμπρου όπως κατήγγειλε πέρυσι ο κ Πανούσης- πρώην υπουργός του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ) η πολυκατοικία της δικαστικού Ε. Τσατάνη. Μερικές ημέρες πριν, τελείως συμπτωματικά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του πολίτη  κ Τόσκας της είχε αφαιρέσει την αστυνομική φύλαξη.
 • 14/10/2016. Συνεδριάζει το ΣτΕ όπου δεν καταφέρνει να πάρει απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες λόγω της καθυστέρησης που προκλήθηκε από το τυχαίο τηλεφώνημα για βόμβα στο κτήριο.
 • 14/10/2016. Ο Υπουργός - καναλάρχης κ Παππάς καταθέτει τροπολογία για κλείσιμο καναλιών σε 5 μέρες χωρίς να έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η  τροπολογία αποσύρεται  μετά από 2 ώρες λόγω απίστευτης κατακραυγής.

 • 17/10/2016. Μια μέρα πριν την νέα συνεδρίαση του ΣτΕ ξεκινάει πειθαρχική δίωξη εναντίον μέλος του ΣτΕ.
 • 18/10/2016. Η Αυγή, κομματική εφημερίδα του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, δημοσιεύει τα προσωπικά στοιχεία δικαστή του ΣτΕ, ο οποίος διώκεται για άσχετη υπόθεση, σε μια προσπάθεια εκβιασμού. Την ίδια ώρα, διαρρέεται πιθανή αναβολή της συνεδρίασης λόγω τυχαίας ασθένειας μέλους του ΣτΕ.
 • 24/10/2016. Ο κύριος Λευτέρης Κρέτσος γενικός γραμματέας ενημέρωσης δηλώνει  «Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τις τηλεοπτικές άδειες είναι δεσμευτικές αλλά όχι και σεβαστές».
 • 26/10/2016.Η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, κυβερνητική εκπρόσωπος, εξαπολύει πρωτοφανή επίθεση κατά του ΣτΕ, αλλά και κατ’ επέκταση κατά του συνόλου της δικαστικής εξουσίας, μετά την απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου που κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Πάππα για τις τηλεοπτικές άδειες.

  Και αυτά αφορούν μόνο το θέμα των τηλεοπτικών αδειών!!!

 Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ – ΑΝ.ΕΛ, χρησιμοποιώντας μεθόδους και τακτικές που θα ζήλευε και ο Αλ Καπόνε, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην εξουσία. Οι καιροί είναι επικίνδυνοι, αφού συνεχώς αποδεικνύουν ότι δεν θα σταματήσουν πουθενά.

Η κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας και συντάγματος είναι πολύ κοντά. Η ηθική αποτελεί για αυτούς άγνωστη λέξη. Στόχος τους δεν είναι η σωτηρία της χώρας, στόχος ήταν, είναι και θα είναι η καρέκλα! 

Η Νέα Δημοκρατία είναι θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο τον οποίο οδηγεί η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ- ΑΝ.ΕΛ τη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης  δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε εκτροπή από τις επιταγές του Συντάγματος.

 

 

 

                                                                                     

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ