24.10.2013 16:32

Η ΣΥΡΙΑ: Μια κλασσική ιστορία κανιβαλισμού

Παρακολουθώντας την διαδικασία αποσταθεροποίησης της Συρίας, το δράμα των λεγόμενων απλών ανθρώπων, εκεί αλλά και εδώ στην Ελλάδα που ζούμε μια παρόμοια κατάσταση σε αρχικό στάδιο, σκέπτομαι το νησί με τα «κουνέλια».

            Πρόκειται για κάτι υποθετικό, ένα παράδειγμα που αρέσκονται να διηγούνται οι επιστήμονες της οικολογίας και του Χάους για να δείξουν που μπορεί να φτάσει μια διαταραχή της ισορροπίας ενός συστήματος, οικολογικού, οικονομικού, κοινωνικού κ.λ.π.

            Φανταστείτε λέει, ένα νησάκι όπου ζουν τα λεγόμενα απλά κουνέλια. Ας υποθέσουμε ότι η μητέρα φύση έχει φροντίσει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ του πληθυσμού των κουνελιών και του γρασιδιού με το οποίο τρέφονται. Όλα καλά δηλαδή μέχρι την ημέρα που κάποιος φέρνει μερικές αλεπούδες και τις αμολάει στο νησί και αυτές τρελαίνονται από τη χαρά τους. Αρχίζουν να τρώνε κουνέλια, να τρώνε και να πολλαπλασιάζονται κατά χιλιάδες σαν να βρίσκονται στον παράδεισο ώσπου στο τέλος, θες από μοχθηρία, θες από έλλειψη … πληροφόρησης, τρώνε και το τελευταίο κουνέλι. Έτσι, επειδή κουνέλια γιοκ, και επειδή η πείνα είναι, λέει, κακός σύμβουλος, αρχίζουν, να τρώνε η μια την άλλη μέχρι τελικής πτώσεως. Αυτό που συμβαίνει στη Συρία δηλαδή, Κανιβαλισμός.

            Ο πατέρας του Ασάντ αλλά και ο ίδιος, βάσιζαν την εξουσία τους σε έναν πολύ μεγάλο δημόσιο τομέα και τους γνωστούς μας κρατικοδίαιτους, στους οποίους γινόταν άφθονα ρουσφέτια για ευνόητους λόγους στήριξης και όλοι μαζί καταπίεζαν με μοχθηρία κάθε προσπάθεια των παραγωγικών δυνάμεων στο ναπαράγουν οτιδήποτε θα εξασφάλιζε μια πραγματική οικονομία που δεν θα εξαρτιόταν από αυτούς αλλά αυτοί από εκείνην. Ανήκουστα πράγματα δηλαδή εδώ στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σκλάβοι του λάου..όχι αφέντικα του όπως στην Συρία. Έτσι δεν είναι

Η Συρία βέβαια παράγει ότι και η Ελλάδα, δηλαδή, σχετικώς τίποτα. Ο Ελληνικός στρατός τρώει τούρκικες φασόλες, ενώ ο Συριακός, Ιρανικές. Οι στολές του Ελληνικού στρατού ράβονται στην Τουρκία, ενώ του Συριακού ράβονται κάπου εκεί προς το Ιράν και Πακιστάν.

            Το τρίγωνο Ιράν, Συρία, Χέσμπολαχ του Λιβάνου, έφερνε 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο σαν βοήθεια από το πετρελαιοπαραγωγό Ιράν, προκειμένου να πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι του Ασάντ και οι συν’ αυτώ για λόγους σταθερότητας . Τώρα, θες η Τουρκία, θές ο χωροφύλακας της περιοχής, θες κάποιος άλλος, με πιέσεις προς το Ιράν με τούτο και με κείνο, τραβήχτηκε το χαλάκι που προσέφερε έξτρα σάρκες για τις αλεπούδες του Συριακού δημόσιου και να τώρα ο κανιβαλισμός που λέγαμε. Και όλα αυτά επειδή όπως σας είπα η Συρία παράγει το ίδιο με εμάς, δηλαδή τίποτα. Πού πας ρε Ασάντ με μόνο δημόσιους υπαλλήλους και κρατικοδίαιτους οπαδούς; Πού πάς; Στη Ρωσία;

            Θα μου πείτε και τι σχέση έχουμε εμείς μ’ όλα αυτά;

            Το Ιράν, η Συρία και η Χέσμπολαχ έχουν μια ιερή συμμαχία ενάντια σ’ έναν κοινό εχθρό που τους υπονομεύει και γι’ αυτό το Ιράν χάριζε χρήματα στη Συρία. Ενώ εμείς δεν έχουμε εξωτερικούς εχθρούς που να μας υπονομεύουν. Έτσι δεν είναι; Δεν τους χρειαζόμαστε άλλωστε…  Έχουμε εμάς.

            Εμείς ανήκουμε στην Ευρώπη και στις αγορές που δεν μας χαρίζουν, αλλά μας δανείζουν-ακόμα χειρότερα- φράγκα για να πληρώνουμε τους δημόσιους και τους κρατικοδίαιτους. Καμιά σχέση με την Συρία… Έτσι δεν είναι;

            Ε όχι ρε παιδιά!  Έχει σχέση και παραέχει και αν δεν φροντίσουνε οι ηγέτες μας να αποκατασταθεί η ισορροπία και η δικαιοσύνη τότε καλά να πάθουνε και αυτοί οι αλεπουδιάρηδες, αλλά και οι συν’ αυτών που τους πιστεύουν. Οι…ηγέτες μας είπα …Συγνώμη

            Εμείς οι απλοί άνθρωποι έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε φράγκα ούτε να πάμε να πνιγούμε στην Λαβεντούζα αν κρίνω από τα ποσά που πληρώνουνε για αυτόν τον λόγο οι Σύριοι. Χιλιάρικα λέει δηλ ούτε στο ύπνο μας εμείς.

            Εμείς οι απλοί άνθρωποι δεν έχουμε τίποτα πραγματικά δικό μας, τίποτα, παρά μόνο τον Χρόνο, τον χρόνο που απολαμβάνουν, όσοι δεν έχουν που την κεφαλήν κλείνει, έτσι όπως γράφει σε ένα εγχειρίδιο Μαντικής και Τέχνης της Σύνεσης.

            Εμείς που ούτε καν προσπαθήσαμε να γίνουμε επιτυχήμενα μέλη ενός αποτυχημένου κοινωνικοοικονομικού συστήματος θα τραβήξουμε προς τα βουνά και τα χωράφια, μέχρι να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν και θα κάνουν οι κανίβαλοι στη Συρία… αλλά και στην Ελλάδα,Το αλεπουδαριό. Σε αυτούς όμως που είναι απλοί άνθρωποι και δεν το ξέρουν , για έναν πιο δίκαιο, δημοκρατικό και ασφαλή κόσμο προτείνω:

                                                     ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ