11.9.2017 14:08

Η συναίνεση της Τροχαίας στους κυκλικούς κόμβους

Στο προηγούμενο δημοσίευμα για τα προβλήματα – ατυχήματα που θα εμφανιστούν όταν συλλειτουργήσουν ο περιφερειακός δρόμος της πόλης και ο παραλιακός του Βροντάδου (που είναι σήμερα ένας από τους δυο πιο επικίνδυνους δρόμους του νησιού) «δημοσιεύτηκε» σε απόλυτη σμίκρυνση, δηλ. χωρίς δυνατότητα ανάγνωσης, σημαντικό έγγραφο της Τροχαίας Χίου απαντητικό σε αίτηση των Αν. Χέλλιου και Δ. Μυλωνάδη και του αειμνήστου Ν. Σιδεράτου, που πρέπει να ληφθεί υπόψη τόσο από τον Δήμο όσο και από την Περιφέρεια. Το υπογράφει τον Ιούνιο του 2015 ο τότε διοικητής της Ιωάννης Αραμπατζής. Για το λόγο αυτό ακολουθεί η δημοσίευση του.

«Σας γνωρίζουμε ότι η Υπηρεσία μας συμφωνεί με τις επισημάνσεις σας όσον αφορά την επικινδυνότητα που θα παρουσιάσουν οι κόμβοι σε διάταξη σταυρού και ταφ στις διασταυρώσεις του περιφερειακού με τις ε.ο. Χίου - Βολισσού και Χίου-  Καρδαμύλων αντίστοιχα.

Οι προτεινόμενοι από εσάς επαναλαμβανόμενοι κυκλικοί κόμβοι είναι σαφώς μικρότερης επικινδυνότητας, περιορίζοντας τις ταχύτητες και εξυπηρετώντας καλύτερα τις κινήσεις των οδηγών προς όλες τις κατευθύνσεις με ασφάλεια.

Επίσης θα αποφευχθούν και οι καθυστερήσεις που θα προκαλέσει ιδιαίτερα η κατασκευή κόμβου ταφ στη συμβολή του περιφερειακού με τον παραλιακό, τόσο στην έξοδο των οχημάτων προς την παραλία, όσο και στην αριστερή στροφή των οχημάτων προερχόμενοι από Χίο με κατεύθυνση τον περιφερειακό.

Μάλιστα στο τμήμα αυτό του οδικού δικτύου (από το Τάγμα μέχρι το Ζέφυρο) έχουν συμβεί κατ’ επανάληψη πολλά και σοβαρά τροχαία ατυχήματα, καθώς τα οχήματα μπορούν να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες και να πραγματοποιούν κινήσεις στο αντίθετο ρεύμα (προσπεράσματα, εξυπηρέτηση παρόδιων ιδιοκτησιών κ.α.). Αν σε αυτά προστεθεί και ο ανωτέρω αναφερόμενος κόμβος σε μορφή ταφ και μάλιστα μετά από ευθεία μήκους 650 μέτρων, η επικινδυνότητα θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Συμπερασματικά η Υπηρεσία μας συνηγορεί στην προτεινόμενη από εσάς μελέτη για την κατασκευή κυκλικών κόμβων, με πρόβλεψη για διαβάσεις πεζών και κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην παραλιακή οδό Χίου – Καρδαμύλων.»

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ