8.2.2018 12:34

Η ψευδαίσθηση της ελευθερίας

Τα πιο ακραία και επικίνδυνα σενάρια για το μέλλον της χώρας βρίσκονται εδώ και έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως. Πορευόμαστε στο άγνωστο ως πολίτες και ως κράτος χωρίς να γνωρίζουμε απολύτως τίποτα για την επόμενη μέρα παρά μονάχα ένα δεδομένο: ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται και μετατρέπει την κοινωνική, πολιτική, οικονομική ζωή σε καθεστώς. Επιστρέφει τον τόπο σε εποχές που πιστεύαμε πως είχαμε αφήσει πίσω, αναγκάζοντας τις επόμενες γενιές να βιώσουν τον πλήρη ξεπεσμό και τον πλήρη έλεγχο  στη ζωή τους.

Δυστυχώς καθημερινά επιβεβαιώνεται πως ο τόπος δεν θα ξεμπλέξει με δαύτους. Θα εφευρίσκουν οποιαδήποτε νόσο και οποιαδήποτε... αιτία προκειμένου να περιθωριοποιούν καθημερινά όσους τους δημιουργούν προβλήματα, οδηγώντας τους πολίτες και στον κρατικό εκφοβισμό. Όποιος δεν είναι μαζί τους, θα του βρίσκουν ράμματα για τη γούνα του και άντε να ξεμπλέξει....

Οι ινστρούχτορες είναι εδώ. Οι Γκέμπελς είναι εδώ. Οι ρουφιάνοι (προστατευόμενους μάρτυρες τους λένε τώρα) είναι εδώ.

Η ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας αρχίζει να αμφισβητείται. Η πληροφόρηση φιλτράρεται και φτάνει στους δέκτες σας κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κυβέρνησης. Όσοι αγαπούν την πατρίδα τους λοιδορούνται. Όσοι λένε οτιδήποτε διαφορετικό από την κυβερνητική προπαγάνδα χαρακτηρίζονται φασίστες και ρατσιστές.

Εσείς τι νομίζετε και τι σας θυμίζουν όλα αυτά; Σας προκαλούν κάποια αίσθηση προόδου, ευημερίας και ανάπτυξης ή μήπως πρέπει να ανατρέξετε σε πρόσφατη βιβλιογραφία να δείτε πως ξεκινάν τα μικρά και μεγάλα καθεστώτα;

Στην περίπτωση μας υπάρχει ένα καλό. Υπάρχει το διαδίκτυο, που δεν φιμώνεται και μπορεί ακόμη να ελέγξει συνολικά ένα σύστημα που επιθυμεί να γίνει «μεγάλο σύστημα».

Τώρα, για όσους ακόμη πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας προκαλούν επανάσταση, οk. Υπάρχουν πολύ καλοί γιατροί στην Ελλάδα και το εξωτερικό και φυσικά προηγμένα φάρμακα για να απαλλαγούν από την ίωση που τους ταλαιπωρεί. Δεν ξέρω αν φτάνουν τα φάρμακα για να τα πάρουν όλοι (όσοι και οι ψηφοφόροι της κυβέρνησης) άλλα κάποια βελτίωση θα τη δουν, δεν γίνεται.

Για όλους τους υπόλοιπους συνιστώ άπειρη υπομονή και ένα γνωμικό του Ναπολέοντα: «Καλή πολιτική είναι εκείνη που κάνει το λαό να πιστεύει ότι είναι ελεύθερος».

Και εσείς αυτό δεν πιστεύετε... κατά βάθος; 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ