12.2.2016 15:21

Η παρανόηση του Μάρκου

Τον εαυτό του αναιρεί ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. με τις ξαφνικές του μεταμορφώσεις. Στην αρχική δήλωση του συνδυασμού του για την πιθανότητα πώλησης του τουριστικού – αθλητικού χωριού στο Αίπος, όπως αποκάλυψε ο «π», είχε … λύσει τα σκυλιά να χιμήξουν κατά της δημοτικής αρχής, δίχως να πιάνει στο στόμα του το δημοσιογραφικό έργο.

Προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ένας άλλος Μάρκος Σκούφαλος. Εντελώς αγνώριστος ακόμα κι από εκείνον που σε όλες – ανεξαιρέτως – τις εκλογικές διαδικασίες έχει δημόσια και κατ’ ιδίαν επαινέσει την αντικειμενική στάση του «π».

Στην ανεξήγητη στάση του επιχείρησε να ταυτίσει τον «π» με τη δημοτική αρχή, υπονοώντας ότι δρα υπό τις οδηγίες της, εντεταλμένα.

Να του στοίχησε το γεγονός ότι ο «π» ευθαρσώς πήρε θέση κρίνοντας συμφέρουσα για το Δήμο, την «Προμηθευτική» και όλη την κοινωνία του Βροντάδου και της Χίου μια πιθανή συμφωνία; Πιθανόν! Δεν ζητήσαμε όμως ποτέ από κανέναν την άποψη του για να ταιριάξουμε τη δική μας. Δεν συνυπολόγισε επίσης ότι τελικά η αποκάλυψη του θέματος εκείνη που τελικώς ζημίωσε ήταν η δημοτική αρχή, καθώς δεν πρόφτασε παρασκηνιακά να ολοκληρώσει τη συμφωνία, πριν τη φέρει προς συζήτηση, και ήδη βρίσκεται ενώπιον αντιδράσεων.

Για να ξεκαθαρίσουμε πάντως τη στάση μας: αν η τραγικά άστοχη στιγμή του Μ. Σκούφαλου εκπορεύεται από τη μονοδιάστατη γνώση της δημοσιογραφίας μέσω του «Ριζοσπάστη», εκεί όπου είδηση είναι αποκλειστικά ό,τι λέει το κόμμα, κατανοητό. Καλό θα είναι να μάθει ότι στην εκτός «Ριζοσπάστη» λογική χρέος και ευθύνη του δημοσιογράφου και του Μέσου είναι να διερευνά, να πληροφορείται και να αποκαλύπτει, όπως στην περίπτωση του Αίπους έκανε ο «π».

Αν πάλι οι δημόσιες αναφορές του στον «π» δεν συσχετίζονται με τη … ριζοσπάστια γνώση της δημοσιογραφίας, θα του απαντήσουμε με την προσφιλή του ρήση. Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει… Απλά ας αναλογιστεί ότι και εκείνος και όσοι αντιπολιτεύονται την προοπτική πώλησης του Αίπους απλά θα ήταν βαθιά νυχτωμένοι, αν δεν υπήρχε ο «π».

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ