3.6.2013 11:46

Η παγκόσμια μέρα του φυσικού περιβάλλοντος

          Εορτάζεται την Τετάρτη 5 Ιουνίου και θα γίνει μεγάλη ταραχή παγκοσμίως, ελπίζουμε να γίνει και στη Ελλάδα και στη Χίο γιατί μας απειλούν κίνδυνοι ποιότητας ζωής και επιβίωσης.  Αν ορίσουμε κατ’ αρχήν τι είναι φυσικό περιβάλλον θα αναφερθούμε σε ένα σύνολο εδαφικών, κλιματικών και βιοτικών παραγόντων που  ασκούν άμεση επιρροή και καθορίζουν την ανάπτυξη, την επιβίωση και την ποιότητα της ζωής του ανθρώπου. Τέτοιοι παράγοντες είναι κυρίως το έδαφος, ο αέρας και το νερό.
           Η καταστροφή του περιβάλλοντος συντελείται με την υπερβολική εκμετάλλευση της φύσης λόγω της τεχνολογικής προόδου. Συντελείται με:
1)  Την μόλυνση της ατμόσφαιρας από αναθυμιάσεις εργοστασίων και τα καυσαέρια από τα μέσα μεταφοράς αυτοκίνητα πλοία, αεροπλάνα.
2) Η καταστροφή του εδάφους και του υπεδάφους συντελείται από χημικές ουσίες, από πυρηνικές δοκιμές, από την εκτεταμένη υλοτόμηση και τις πυρκαγιές.
3) Μόλυνση της θάλασσας και των ποταμών γίνεται με τα λύματα, τα απόβλητα και τα χημικά της ξηράς που παρασύρονται στη θάλασσα
Η οικολογική ισορροπία έχει λοιπόν διαταραχθεί,  εκδηλώνεται με το φαινόμενο του Θερμοκηπίου με συμπτώματα την τήξη των πάγων στην Αρκτική και Ανταρκτική, καθώς και με την αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών, (σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας το καλοκαίρι και άνοδος τον χειμώνα) και γενικά η μη διακριτή διαφορά μεταξύ των εποχών. 
Αιτία της καταστροφής του περιβάλλοντος είναι η παγκοσμιοποίηση που ανήγε το χρήμα σε Θεό. Ο μεγαλομέτοχος της πολυεθνικής που δεν υπήρχε τον περασμένο αιώνα ξυπνά και κοιμάται με το κέρδος των μετοχών του, απειλεί το Δ.Σ. της πολυεθνικής που δεν έχει πλέον την συνείδηση της πατρίδας, των ανθρώπων και του περιβάλλοντος. Με την κολοσσιαία οικονομική της δύναμη  η πολυεθνική γίνεται υπερκυ-βερνητική και τα συμφέροντα αποτρέπουν,  τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Έτσι στις βιομηχανικές χώρες οργιάζει η ρύπανση και στην Ελλάδα οργιάζει λόγω του ωχαδερφισμού και του ζαμανφουτισμού
Δυστυχώς για μάς ούτε η Χίος εξαιρείται με τις πυρκαγιές και τις ακάθαρτες παραλίες που καταλήγουν λύματα και βρίσκεις περιστασιακά ακόμη και γεμάτες πάνες, βρεμένες σερβιέτες και προφυλακτικά.
Ο άνθρωπος θορυβημένος από την οφθαλμοφανή απειλή άρχισε να παίρνει μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Ας κάνουμε σαν άτομα ότι μπορούμε και ας ελπίσουμε ότι τα μέτρα των κυβερνήσεων θα πυκνώσουν και θα ενταθούν γιατί δεν πάμε καθόλου καλά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ