1.6.2015 19:35

Η Ωραία Έλενα και το Τέρας…

Ενέδωσε τελικά στις «νουθεσίες» της Κυβέρνησης η Έλενα Παναρίτη και δεν αποδέχθηκε το διορισμό της ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μόλις λίγες μέρες πριν, μετά από πρόταση του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, η ίδια είχε κριθεί ως το καταλληλότερο πρόσωπο να καταλάβει τη θέση που τόσο θόρυβο προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο της χώρας και όχι μόνο.

                 

Αγαπημένο παιδί του διεθνούς οικονομικού συστήματος η Έλενα Παναρίτη με την επιχειρούμενη τοποθέτησή της στο Δ.Ν.Τ, μοιάζει να ικανοποιούσε τις ανάγκες περισσότερο των δανειστών παρά της χώρας μας, τα συμφέροντα της οποίας υποτίθεται θα εκπροσωπούσε.

 

 Θρεμμένη και σπουδασμένη στη Μέκκα του καπιταλισμού τις Η.Π.Α, η κυρία Παναρίτη, συνιστά μέλος της νέας γενιάς, αυτών που οι λαοί των φτωχών και υπερχρεωμένων χωρών του πλανήτη αποκαλούν οικονομικούς δολοφόνους ,έχοντας υποστεί στο πετσί τους τις εγκληματικές πολιτικές αναδιανομής του πλούτου όπου γης, συσσωρεύοντας αμύθητα πλούτη στους ολιγάρχες και άφατη φτώχεια στους ενδεείς.  

 

 Εχέγγυο αποτελεί η προγενέστερη θητεία της Έλενας Παναρίτη στο Περού, όπου ως στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, είχε ιδιαίτερη συμβολή στο να πετύχουν οι Τράπεζες  τον εξοστρακισμό των αγροτών από τη γη τους, προτείνοντας μάλιστα με σειρά άρθρων της, το αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης του Προέδρου Φουτζιμόρι, γνωστού για τα τάγματα θανάτου εναντίων όσων αντιστέκονταν στη βίαιη αναδιανομή του πλούτου στη λατινοαμερικάνικη αυτή χώρα.

 

Γνωστοί στους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς η Έλενα Παναρίτη δεν αποτελεί νέο πρόσωπα στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Στενής συνεργάτης και σύμβουλος του Γ.Α.Παπανδρέου ,συνέδεσε το όνομα της με την έλευση των μνημονίων στην Ελλάδα, εξαργυρώνοντας τις υπηρεσίες της σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

 

Δεν ήταν υπερβολικές οι αντιδράσεις του κόσμου της Αριστεράς για την προτεινόμενη θέση της Έλενας Παναρίτη στο Δ.Ν.Τ. Υπερβολικός είναι ο χρόνος που η χώρα χάνει συνδιαλεγόμενη με τους δανειστές.

 

Ο συμβολισμός περισσότερο ενόχλησε τους Αριστερούς παρά η πρόταση για την τοποθέτηση της κ. Παναρίτη στο Δ.Ν.Τ. Η τοποθέτηση οποιουδήποτε  έλληνα εκπροσώπου δεν πρόκειται να αλλάξει τη φύση και τα χαρακτηριστικά του ιμπεριαλιστικού αυτού οργάνου διαιώνισης της αμερικάνικης οικονομικής επικυριαρχίας και καταλήστευσης των λαών.

 

Η ρήξη και η αποδέσμευση της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς μοιάζει μονόδρομος και αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική και επωφελή για το λαό συμφωνία. Το τέρας των αγορών απειλεί και βρυχάται. Η Ωραία Έλενα δε μπόρεσε να το εξωραΐσει…

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ