29.1.2018 10:13

Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική

Πολλά έχουν λεχθεί και γραφεί για το λεγόμενο ΄΄Σκοπιανό΄΄ ζήτημα.

            Πατριδοκάπηλοι γείτονες οι οποίοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις, χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας μας σε ένα κρατίδιο με ιστορία μόλις 25 ετών !

             Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική !

            Το μαρτυρούν ιστορικές πηγές τουλάχιστον εδώ και 2.500-3.000 έτη. Σε όλο το μήκος και πλάτος της Μακεδονίας, όπου κι αν σκάψεις, θα βρεις Ελληνικά γλυπτά και αγάλματα.

            Αιώνες αρκετούς προ Χριστού, που στο διάβα τους, πασιφανής είναι η απόδειξη ότι, όταν μιλάμε για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μιλάμε για ΕΛΛΑΔΑ και ΜΟΝΟ !

            Ο ιστορικός, συγγραφέας και γεωγράφος Στράβων (64 π.Χ. – 24 μ.Χ.) αναφέρει στο έργο του <<Γεωγραφικά>> και στο χωρίο (Ζ΄, 9): <<έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία>>. <<Είναι Ελλάδα – ανήκει στην Ελλάδα – και η Μακεδονία>>.

            Ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς ο ιατρός, αναφέρει στις <<Πράξεις των Αποστόλων>>, παρουσιάζοντας τη δράση του Αποστόλου Παύλου (και ειδικότερα τις περιοδείες του) ότι μετέβη <<εις Φιλίππους (πλησίον της σημερινής Καβάλας) ήτιν εστίν πρώτη της μερίδος της Μακεδονίας πόλις κολωνία>> (ΙΣΤ΄, 16). Το βιβλίο των <<Πράξεων των Αποστόλων>> συνέγραψε ο Άγιος Λουκάς γύρω στο 62 μ.Χ. Οι Φίλιπποι ήταν μια από τις εξέχουσες πόλεις της Μακεδονίας.

            Το κράτος των Σκοπίων, το οποίο ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια και οφείλεται η ίδρυσή του αυτή στον ιμπεριαλισμό των Αμερικανών, στα λάθη των πρώην κομμουνιστικών κρατών, του Τίτο, των Βουλγάρων, Αλβανών, κ.α., δεν μπορεί να χρησιμοποιεί και να επικαλείται κάτι το οποίο δεν του ανήκει (ιστορικά, εθνικά, πολιτισμικά και ηθικά).

            Οι Έλληνες πολιτικοί οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

            Ακόμη ηχεί στ΄αυτιά μου ο εθνικός λόγος του Μακεδόνα (Σερραίου) αειμνήστου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος ένδακρυς διεκήρυσσε ότι <<Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ>>.

            Το αυτό ενθυμούμαι και παλαιότερα ότι διεκήρυσσε και ο Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, μάλιστα ΄΄μπλοκάροντας΄΄ (με εμπάργκο) το γειτονικό κρατίδιο αφού διέκρινε ότι διακατέχεται από εθνικιστικές τάσεις και τάσεις αλυτρωτισμού.

            Δυστυχώς, σήμερα, οι πολιτικοί επίγονοι και του Κων/νου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου μας έχουν απογοητεύσει !

            Η υπεύθυνη και σθεναρή στάση των πολιτικών αρχηγών της Ελλάδος του έτους 1992 (ότι, δηλαδή, δεν δεχόμαστε να φέρει καμία ονομασία το γειτονικό κρατίδιο, ούτε καν με σύνθετη χρήση του όρου <<Μακεδονία>>) καταλιμπάνεται μέρα με την ημέρα από την οσφυοκαμπτική στάση των σημερινών πολιτικών αρχηγών της χώρας μας.

            Όσο για την κυβέρνηση, τι να πει κανείς; Διαπραγματεύεται ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δίχως να έχει επικοινωνία με τα υπόλοιπα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου και δίχως να γνωρίζει κανείς ποιες είναι οι θέσεις της και τι ακριβώς επικαλείται ! Ο δε κυβερνητικός εταίρος, κ. Καμμένος πελαγοδρομεί μεταξύ σφύρας και άκμονος, ελέω κατοχής εξουσίας και καρέκλας !

            Ίσως στενοχωρήσω κάποιους, αλλά θα το πω δημόσια: Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι, όταν ο λαός δεν εισακούεται, πρέπει να βγαίνει στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο, στην πλατεία. Να ξυπνά έτσι τους κυβερνόντες!

            Με την ψήφο του κάθε 4 χρόνια καθορίζει την πορεία της χώρας του και υιοθετεί την πολιτική που επιθυμεί να εφαρμόσουν οι κυβερνόντες. Αλλά, στο ενδιάμεσο, εάν αισθάνεται ότι αδικείται κατάφορα, πρέπει να αντιδρά.

            Γι΄αυτό καλώ κι εγώ με τον λόγο και τη γραφίδα μου, κάθε συνέλληνα να δηλώσει δυναμικό παρόν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας όταν και όπου αυτά γίνονται !

            Γιατί η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!

            Όσοι διαπνέονται από εθνικό παλμό και ζήλο για τη Μακεδονία μας, ας αναζητήσουν την ταινία <<ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ>>, που κάποιοι φρόντισαν να απαγορευτεί και δεν την προβάλλουν τα βρωμοκάναλα (που προβάλλουν τσόντες, μάγους, αστρολόγους και … μαγείρισσες), να δουν τι σημαίνει αγώνας για τη Μακεδονία.

Όσον αφορά δε εμάς, τους Χιώτες, καλό είναι να γνωρίζουν κάποιοι ότι, στη Μακεδονία υπηρέτησε και ο Ιωακείμ Στρουμπής ως Επίσκοπος Αρδαμερίου (Χαλκιδική) και συνέβαλε τα μέγιστα στην εθνική δράση στην περιοχή, όπως επίσης και ο χιώτης Μητροπολίτης Πελαγονίας Ιωακείμ Φορόπουλος (στο Μοναστήρι). Ο δεύτερος μάλιστα τυγχάνει μακεδονομάχος και μάρτυρας. Ο πρώτος εκδιώχθηκε από την περιοχή κατ΄ απαίτηση των Τουρκοβουλγάρων. Αυτά για να μαθαίνουν κάποιοι ανίδεοι που δεν γνωρίζουν και σπεύδουν να κομματικοποιήσουν κάθε είδους λαϊκή αντίδραση. Έχουμε χρέος να μιλάμε για τη Μακεδονία μας! -        

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ