13.8.2022 8:37

Η λύση του υδρευτικου προβλήματος της Βολισσού (Νο2)

Με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Μυριαγκος βλέπει κανείς πεντακάθαρα ότι το πρόβλημα ύδρευσης της Βολισσού έχει το αίτιο που ανέφερα σε άρθρο μου προ ημερών κ αυτό δεν είναι άλλο από την υπερκατανάλωση που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη κ παράνομη οικιστική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή του χωριού.

Ο κ. Μυριαγκος επισημαίνει ότι στη Βολισσό λειτουργούν 4 γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΧ, οι οποίες διαθέτουν την απαιτούμενη για το χωριό απίστευτη ποσότητα των 1000 κυβικών νερού την ημέρα, τη στιγμή που όλος ο κάμπος της Βολισσού έχει πηγάδια κ τη στιγμή που τα Νένητα των 1.200 κατοίκων χρειάζονται μόνον 500 κυβικά νερού ημερησίως.

Το πρόβλημα λοιπόν της Βολισσού είναι απολύτως οφθαλμοφανές κ η λύση του είναι μια κ μοναδική, αν θέλουμε να προστατεύσουμε τον υδροφόρο ορίζοντα κ να μην εισβάλει μέσα η θάλασσα κ μας καταστρέψει όλους, όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο κ. Μυριαγκος.

Πρέπει άμεσα λοιπόν η ΔΕΥΑΧ να διακόψει όλες τις αρδευτικές παροχές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο ύδρευσης παράτυπα κ δίνουν νερό σε παράνομα εξοχικά κ τους κήπους τους, εξαντλώντας τον υδροφόρο ορίζοντα του Μαλαγκιωτη κ στερώντας το πόσιμο νερό από το χωριό κ τους κατοίκους κ επισκέπτες του.

Η ανεξέλεγκτη κ δίχως σχεδιασμό δόμηση κ χρήση νερού στη Βολισσό πρέπει να τελειώσει αμέσως. Αλλιώς θα είναι για όλους μας πολύ αργά σε λίγο. Ιδίως για τους κατοίκους, τους αγρότες, τα περιβόλια κ τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Οι ευθύνες της ΔΕΥΑΧ και του Τοπικού Συμβουλίου είναι μεγάλες κ καλούνται αμέσως με γενναίες αποφάσεις να τις αναλάβουν πριν είναι πολύ αργά. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ