28.1.2015 10:18

Η κυβέρνηση και η βροχούλα

Η κυβέρνηση....

 

Ευτυχώς για την εκκλησία δεν έχει λόγο να ανησυχεί για την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης και στις πανηγύρεις των εκκλησιών. Φρόντισε γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας που με την είσοδο των ΑΝ.ΕΛ στην κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι θα τους φορτώσει και τα εκκλησιαστικά ζητήματα. Ο Νικολόπουλος για παράδειγμα, ο Καμένος αλλά και ο Κουίκ, έχουν και από ένα μανουάλι στο σπίτι τους δείγμα του μεγέθους της πίστης τους, επομένως είναι σίγουρο ότι η Παναγιά της Τήνου, η Σουμελά, ο Αγ. Δημήτριος της Θες/νικης και άλλες εκκλησιές μπορούν να τους θεωρούν δεδομένους από τώρα!

Πάμε παρακάτω όμως γιατί το σχήμα που ανακοίνωσε χθες ο κ. Τσίπρας μοιάζει να απέχει παρασάγγας από τον όρο «ευέλικτο» και από το αντίστοιχο σχήμα που είχε η κυβέρνηση Σαμαρά που μας κούνησε μαντήλι.

Για την περιοχή μας δε, θα ήταν απόλυτα σημαντικό το υπουργείο Ναυτιλίας να διατηρούσε το διακριτό του ρόλο ως αυτόνομο, ωστόσο είναι νωρίς να εξάγουμε συμπεράσματα. Θυμίζω μόνο ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις όπου το υπουργείο υπάχθηκε στην δομή κάποιου άλλου υπέρ- υπουργείου (κυβέρνηση Καραμανλή και Παπανδρέου) τα αποτελέσματα δεν ήταν διόλου ενθαρρυντικά και οι νησιωτικές περιοχές πέτυχαν μέσα από διαμαρτυρίες την αυτονομία του.

Ο Θοδ. Δρίτσας είναι πολιτικός με μακρά εμπειρία και με γνώση των ναυτιλιακών θεμάτων. Ακούω από χθες στα κανάλια να αναρωτιούνται εάν ο ίδιος θα επαναφέρει το ζήτημα της «εθνικής  ακτοπλοΐας» όπως προεκλογικά υποστήριξε. Φαντάζομαι όμως ότι έκτοτε, έχει ρίξει αρκετό νερό στο κρασί του. Και θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τα ακτοπλοϊκά αδιέξοδα που δεν οφείλονται αμιγώς στην κάλυψη των δρομολογίων αλλά και στις ανεπαρκείς υποδομές σε πολλά νησιά.

 

.... και η βροχούλα

Δεν θα μπορούσα, βασικά δεν κρατιέμαι, να μην κάνω μια αναφορά στην βροχούλα που μας έπνιξε σε πείσμα όσων με άφθονο δημόσιο χρήμα και προφανώς με αστοχίες, κάνουν πως δεν βλέπουν τη συμπεριφορά νέων έργων σε κάθε ανάγκη. Η απορία μου είναι μια. Έχει την τόλμη και το θάρρος η νέα Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια να εξετάσει κάθε περίπτωση στην οποία προκλήθηκαν καταστροφές και να εξηγήσει δημόσια τις αιτίες που προκάλεσαν το χάος;

Θα μάθουμε αν τα έργα – χαρτοπόλεμος- έχουν παραδοθεί και έχουν πληρωθεί ή παραμένουν ανοικτές εκκρεμότητες;

Θα δεχθούν να βγει δεκάρα τσακιστή από το δημόσιο κορβανά για νέες επισκευές ή θα παρακρατήσουν τυχόν υπόλοιπα ως αντιστάθμισμα στον πόνο των δημοτών και των  επιχειρηματιών που νόμιζαν ότι λυτρώθηκαν από τις καταστροφές την ίδια στιγμή που χθες σφουγγάριζαν.... την ανάπτυξη;

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ