28.3.2017 14:28

Η εξοντωτική – για τους άλλους – προνομιακή μεταχείριση της «Κιβωτού»

Κάνουμε σωρεία λαθών από την ώρα που βρέθηκε η «Κιβωτός» στη Χίο. Το θεάρεστο είδος της προσφοράς της αφενός κι η επικοινωνιακή της καταιγίδα με την αρωγή και αναγνώριση της δουλειάς της από όλο το φάσμα του Ελλαδικού medioκοσμου αφετέρου, την κατέστησαν αυτόματα κυρίαρχη πρωταγωνίστρια στον τομέα του κοινωνικού έργου στο νησί μας.

Κάποιοι εντόπισαν στην «Κιβωτό» ιδιότητες λυτρωτή. Για παράδειγμα στη Βολισσό ό,τι δεν έχουν πετύχει αιτήματα προς διαδοχικές εθνικές ή τοπικές κυβερνήσεις πιστεύουν πως θα το πετύχει, με την εγκατάσταση παραρτήματος της, η «Κιβωτός». Θα δώσει πνοή ζωής σε μια πληθυσμιακά φθίνουσα πόλη.

Με την προσθήκη στην «Κιβωτό» νέων οικονομικών φορτίων, την ώρα που δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει ούτε το μίσθωμα της χρήσης του οικισμού του Αίπους, αν δεν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση όλων των αναγκών των πιθανών νέων της δομών, θα την οδηγήσουμε σε αδυναμία ανταπόκρισης των υποχρεώσεων της.

Παράλληλα η προνομιακή μεταχείριση της από όλη τη χιώτικη κοινωνία δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας σε άλλος φορείς του νησιού, με πολυετή κοινωνική προσφορά. Άλλο παράδειγμα: το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων φορέων με κοινωνική προσφορά προέρχεται από δωρεές στη μνήμη προσφιλών προσώπων που αποβιώνουν. Πλέον το κυρίαρχο τμήμα αυτών των δωρεών κατευθύνεται στην «Κιβωτό», στερώντας από όλους τους υπόλοιπους οικονομικό οξυγόνο.

Ο ίδιος ο δήμαρχος Χίου στην επίσκεψη του στο ομογενειακό στοιχείο των ΗΠΑ ζήτησε τη στήριξη του έργο της «Κιβωτού» ονομαστικά, μαζί με το Νοσοκομείο και – ίσως – τα Γηροκομεία. Γιατί όχι του Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ, των «Ιώνων», του Συλλόγου Καρκινοπαθών, του Ερυθρού Σταυρού, των συλλόγων δασοπροστασίας, των συσσιτίων της Εκκλησίας ή τόσων άλλων;

Η προνομιακή μεταχείριση της «Κιβωτού» από αιρετούς θα προκαλέσει συνθήκες ανταγωνισμού και ζηλοτυπίας μεταξύ των υπολοίπων κοινωνικών φορέων. Είναι κάκιστη προσφορά στην ίδια την «Κιβωτό», την οποία δεν έχει κιόλας ανάγκη. Το έργο της μιλάει, έχει τα κατάλληλα κανάλια να το διοχετεύει, δεν χρειάζεται πάτρωνες. Ας μην της δυσκολεύουμε τη ζωή στη Χίο. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ