21.3.2017 9:58

Η επαναφορά της ατζέντας

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια ενεργειών γύρω από το προσφυγικό πρόβλημα το νησί βρίσκεται κολλημένο στην αδυναμία προώθησης της δικής του ατζέντας για το ζήτημα.

Λύσεις έχουν προταθεί από πολλές πλευρές και αρκετές από αυτές δείχνουν να συμπίπτουν και μεταξύ τους (Αλληλέγγυοι –Παγχιακή- Συλλογικότητες κ.α.) με βασικό γνώμονα, αν το θέλετε, το γεγονός ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ είναι εγκλωβισμένοι σε μία πραγματικότητα που δεν εξυπηρετεί απολύτως κανέναν, παρά μόνο τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων που προωθούν μονομερείς λύσεις στα μέτρα τους.

Με την κυβέρνηση αυτή λύση δεν περιμένει κανείς πλέον. Αυταπόδεικτο ότι οι άνθρωποι ούτε ξέρουν, ούτε μπορούν. Θα μείνουμε όμως με σταυρωμένα τα χέρια, επιλέγοντας και πάλι ως κοινωνία de facto λύσεις που θα μας έρθουν καπέλο, προφανώς επιβαρύνοντας και πάλι το νησί ενόψει καλοκαιρινής περιόδου ή θα προωθήσουμε δυναμικά και συστηματικά τη δέσμη μέτρων και αποφάσεων που το Δημοτικό Συμβούλιο είχε πρόσφατα αποφασίσει;

Ψύχραιμα παρακολουθώντας,  εντοπίζεται και πάλι μία αποστασιοποίηση του Δήμου από το πρόβλημα. Μοιάζει σα να περιμένουμε κάτι να αποφασιστεί την ώρα που οι ροές έχουν αυξηθεί και τα σενάρια (βλ. δημοσίευμα Καθημερινής Κυριακής) εντάσσουν το νησί σε πιλοτικά προγράμματα.

Μπορεί να είναι αυτό λύση; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ