22.1.2018 14:45

Η εμμονή σου είναι λανθασμένη

Αγαπητέ Νίκο Γεωργούλη,

με μεγάλο πόνο ψυχής, χαράσσω τούτες εδώ τις γραμμές, επιχειρώντας ασμένως να σου πω δυο λόγια, που δεν επιθυμώ να περάσουν «επιδερμικά» από τη σκέψη σου, αλλά να εντρυφήσεις νοερά στη βάση τους και κατόπιν να βγάλεις τα όποια συμπεράσματά σου.

Η προσπάθειά σου να στηλιτεύσεις τη δημοτική Αρχή σε κάνει να ξεχνάς φιλικές σχέσεις ετών, συνεργασίες, κοινή εν πολλοίς αντίληψη διαφόρων πραγμάτων, κλπ. Φευ, τυγχάνεις δημοσιογράφος και όχι πολιτικός.

Γνωρίζω ότι, «φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε η αλήθεια», γι΄ αυτό και θα σου μιλήσω σαν να ήσουν αδελφός μου (και το λέω τούτο ειλικρινά).

Αρθρογραφώ εδώ και 25 χρόνια στον τοπικό Τύπο. Πάντοτε εξέθετα δημόσια τις όποιες απόψεις είχα και πάντοτε απαντώ (είναι στις αρχές μου αυτό) σε οτιδήποτε μου τίθεται δημόσια ως ερώτημα ή αντεπιχείρημα, που πρέπει να απαντηθεί, αρκεί να μην προσβάλλει ο ερωτών τον ερωτώμενο και να σέβεται την άλλη άποψη άσχετα εάν δεν την υιοθετεί. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία.

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι, ούτε κατευθύνομαι, ούτε «πήρα γραμμή» ποτέ και από κανέναν στο τι θα πω και γράψω, διότι αφενός μεν θεωρώ ότι δεν έχω μια τέτοια ανάγκη και αφετέρου διότι είμαι ασυμβίβαστος σε θέματα αρχών, ιδανικά και ιδεώδη.

Με προσβάλλεις διαρκώς, τις τελευταίες ημέρες, ταυτίζοντας την άποψή μου με την άποψη άλλων, επειδή προφανώς έγραψα ένα κείμενο που αντιστρατεύεται τα δικά σου επιχειρήματα. Όμως, εγώ ούτε γραφείο Τύπου του Δήμου είμαι, ούτε το υποκαθιστώ. Είναι λάθος σου να προσπαθείς να με ταυτίσεις με κάτι τέτοιο, τη στιγμή που μέχρι σήμερα δεν έχω δώσει κανένα τέτοιο δικαίωμα. Είμαι δημοτικός σύμβουλος 12 χρόνια και έχω προσωπική άποψη.

Στο κείμενό μου είπα όσα είπα, επειδή τα πιστεύω και πλέον τούτου ουδέν. Εάν ήμουν στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτά θα έλεγα.

Είδες πουθενά να μην δικαιώνω τους κατοίκους του Χαλκειούς; Είδες να λέω πουθενά ότι έχουν άδικο που αντιδρούν; Είδες να μην προτείνω συγκεκριμένα πράγματα για την όλη κατάσταση; Δεν νομίζω. Σε αυτό, όμως, ούτε στάθηκες ούτε είπες τίποτε, να ενισχύσεις τις προτάσεις μου για την οριστική επίλυση του θέματος. Ξέχασες όλα όσα μέχρι σήμερα είτε έχω πει στο ΔΣ και ψηφίσει, είτε έχει δημοσιεύσει ο «πολίτης»(κείμενά μου);

Νίκο, οι εποχές του λαϊκισμού πέρασαν, πλέον. Ο κόσμος σκέπτεται!

Προσωπικά, εργάζομαι στο χώρο της δικαιοσύνης και εσύ έρχεσαι και μου λες να ψηφίσω κάτι (ως αιρετός) που να μην σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, δηλαδή του χώρου όπου υπηρετώ. Τι θα ήταν αυτό; Δεν θα ήταν εμπαιγμός; Ποια είναι η διαφορά του «Κήρυκα που λέει ψέματα» με του «δικαστικού υπαλλήλου που ψηφίζει αντίθετα από όσα διατάσσει η δικαιοσύνη»;

Ας το κρίνει ο κόσμος! Ξέφυγες τελείως...

Κάνεις ένα λάθος, Νίκο. Βάζεις σε πρώτο πρόσωπο απέναντί σου αυτόν που θες να στηλιτεύσεις και δεν κρίνεις τις απόψεις του αλλά το πρόσωπο. Δεν σε ενδιαφέρει ότι, μπορεί και να τον διαπομπεύσεις ως άτομο, ακόμη και αποδίδοντάς του προσωπικούς χαρακτηρισμούς για τον χώρο όπου μπορεί να κινείται είτε επαγγελματικά, είτε εθελοντικά, είτε εκτελώντας αφιλοκερδώς ένα διακόνημα (π.χ. εμπλέκοντας το χώρο της Εκκλησίας, Ευαγγέλια, κλπ). Ευτελίζεις λόγια και έργα! Διαφορετικά, δεν θα είχες μεταφέρει στην εφημερίδα σχόλια που ανάγονται στον ιδιωτικό βίο ή τη συζήτηση ενός καφενείου!

Μπορεί σε πολλά θέματα να έχεις δίκιο. Αλλά η εμμονή σου στο συγκεκριμένο είναι λανθασμένη. Βγες από το γραφείο σου και κυκλοφόρησε στην «πιάτσα» να δεις πόσα λέγονται και ακούγονται! Μπορεί να μου πεις ότι, πολλά ακούγονται και για τους αιρετούς! Σωστά! Με τη διαφορά ότι αυτοί έρχονται και παρέρχονται και η ενασχόλησή τους με τα κοινά δεν είναι επάγγελμα! Ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρίνει και συγκρίνει τον εαυτό του με τους αιρετούς που έρχονται και παρέρχονται στον εγγύτατο χρόνο, αλλά να είναι νηφάλιος, αντικειμενικός και διαχρονικός!

Από τη γραφίδα σου δεν ...ξεφεύγει... κανείς! Συμπεριέλαβες δε και τον Μητροπολίτη ακόμη, αναφέροντας εγωιστικά και με περισσό στόμφο ότι «κρίνεις τα παραστρατήματά του»...! Ποια, είναι, Νίκο μου, τα παραστρατήματα;  Οι ορέξεις καθενός που δεν είναι δυνατόν να ευοδωθούν και εκπληρωθούν; Το γεγονός ότι, εάν έλθει ένας Πνευματικός Πατέρας και πει «ΟΧΙ» σε κάτι, με αποτέλεσμα να μην γίνει κάτι που θελήσει κάποιος,  να ζητά να τον αφανίσει από προσώπου γης, επειδή είπε την αλήθεια τηρώντας την παράδοση της Εκκλησίας; Όλοι θέλουν να έχουν λόγο για όλα δίχως να ξέρουν, κρίνοντας μόνο όσα το δικό τους μυαλό θεωρεί σωστά. Φτάσαμε σε σημείο να θέλουν όλοι να έχουν λόγο ακόμη και για τα Μυστήρια της Εκκλησίας και το μόνο επιχείρημά τους να είναι «το κάνουν για τα χρήματα»! Άρα, κι εσείς που φωνάζετε να μην γίνει έτσι σκέπτεστε μόνο τα χρήματα! Εμετός και σίχαμα βγαίνει από ορισμένους γενικούς εισαγγελείς (τύπου Μισετζή, που εκεί που φτύνουν γλύφουν και ο κόσμος το ξέρει, γι΄ αυτό και τους κατατάσσει εκεί που πρέπει!) και έρχεσαι κι εσύ ουραγός τους (πιστεύω άθελά σου) να πεις ότι «κρίνω τον τάδε για τα παραστρατήματά του...». Εάν θέλεις, Νίκο μου, έλα να χειροτονηθείς, να γίνεις και πνευματικός και να συμβουλεύεις και τους ανθρώπους πως δει πράττειν. Εάν θέλεις να κρίνεις τους πνευματικούς και τους Κληρικούς, πρέπει πρώτα να γνωρίζεις τι πρεσβεύει η Εκκλησία και όχι βάση όσων εσύ θεωρείς σωστά.

Για να κλείσω, ένα έχω να σου πω: Τα βάζω όλα στη άκρη και δεν σου κρατώ καμιά κακία. Το ίδιο πιστεύω κι εσύ.

Ένα μόνο θα πω: Τον Νίκο που γνωρίζω εδώ και 18 χρόνια, και που με τα τελευταία καμώματα και τις εμμονές επιχειρείται να τον ξεχάσω, δεν θα τον λησμονήσω! Γιατί θεωρώ τη φιλία δεσμό ιερό και ακατάλυτο στο χρόνο! Και γιατί είναι στη ζωή κανόνας ότι, μετά τη φουρτούνα έρχεται η μπουνάτσα!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γιώργο, ο «π» φωνάζει: κόφτε τη φλυαρία, με σκάσατε. Σου έδωσα απαντήσεις για τη δημοτική προπαγάνδα, δεν έχεις κάτι να προσθέσεις επ’ αυτού και το γυρίζεις στο Δέσποτα. Να ξέρεις πάντως ότι όταν μιλάμε τηλεφωνικά αποδίδω στη συνομιλία μεγαλύτερη αξία από καφενειακού τύπου συζητήσεις. Μάλλον εκεί βρίσκεται το πρόβλημα. Καθώς και στο ότι εγώ κρατώ τις ίδιες απόψεις, είτε μιλώ δημοσιογραφικά, είτε ιδιωτικά, είτε καφενειακά. Αν εσύ έχεις την ικανότητα να τις αλλάζεις δεν το είχα προσέξει τα τελευταία 18 χρόνια. Εις το επανιδείν, μόνο αν μου ξεκαθαρίζεις σε ποιο περιβάλλον αισθάνεσαι ότι επικοινωνούμε…

Ν.Δ.Γ. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ