7.9.2015 14:08

Η Ελλάδα μπροστά

Σε λίγες ημέρες σε περιβάλλον οικονομικής εξαθλίωσης και κοινωνικής ανασφάλειας, η χώρα οδηγείται από τον κ. Τσίπρα, για τρίτη φορά σε εννέα μήνες, σε μη απαραίτητες εκλογές.    

Είναι πρόδηλο, ότι ο κ. Τσίπρας δραπετεύει. Ποτέ δεν έβαλε τη χώρα πάνω από το κόμμα και την προσωπική του πολιτική επιβίωση. Είχεόλεςτις προϋποθέσεις να κυβερνήσει, ότι ζήτησε του το έδωσε ο ελληνικός λαός και σχεδόντοσύνολοτης αντιπολίτευσηςστήριζετηνεθνική προσπάθεια και ανέχθηκετιςεγγληματικές αστοχίεςτου.

Παρά ταύτα, επέλεξε για άλλη μια φορά να πετάξει τη χώρα στο καναβάτσο.Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση στην πολιτική ιστορία της χώρας, όπου κυβέρνηση, μόλις σε έξι μήνες, να καταρρεύσει από αυτοδιάλυση.

Παρέλαβε μια χώρα με σταθεροποιημένο βηματισμό για την έξοδό της από την οικονομική περιδίνηση που βίωνε από τις απαράδεκτες επιλογές και πολιτικές του παρελθόντος, με μικρά, αλλά υπαρκτά πρωτογενή πλεονάσματα και μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα, αποτέλεσμα κυρίως περιστολής περιττών δαπανών παρά φόρων, με εμφανή τα σημάδια συγκράτησηςκαι ελάττωσης της ανεργίας, με σημαντικά βήματα για την ανακούφιση των ασθενέστερων εισοδημάτων, με σημαντικές πρωτοβουλίες στην απλοποίηση των διαδικασιών για τις επενδύσεις κλπ.

Τι παραδίδει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το αντιλαμβανόμαστε πια όλοι. Ανύπαρκτη οικονομική δραστηριότητα και μπλοκαρισμένες εμπορικές συναλλαγές με τον έξω κόσμο, κλειστές τράπεζες με κατασχεμένες ουσιαστικά τις καταθέσεις του κοσμάκη (τις δικές τους τις έχουν εξασφαλίσει στο εξωτερικό), «σκουπισμένα» όλα τα διαθέσιμα οργανισμών και ταμείων, την ανεργία να τραβά ξανά την ανηφόρα, ο ΦΠΑ στα νησιά μας σχεδόν να διπλασιάζεται, απαράδεκτους φόρους στους αγρότες, χιλιάδες προσλήψεις ημετέρων ακόμα και τη νύχτα που παρέδιδαν την κυβέρνηση, αύξηση κατά 90 δις το χρέος στο διάστημα της εξάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τη χώρα στο Ναδίρ του διεθνούς της κύρους, την παιδεία σε απόλυτη απορρύθμιση και βεβαίως ένα νέο πιο ανηλεές μνημόνιο αντί της κατάργησής του.

Μπαίνεις στον «πειρασμό» να σκεφτείς, μήπως τον αδικεί αυτή η κριτική; Αγωνίζομαι να βρω ένα, μόνο ένα πεδίο στο οποίο άφησε κάτι πίσω του στο διάστημα της πρωθυπουργίας του και δεν βρίσκω απολύτως τίποτα.

Πέραν των προαναφερθέντων, ευκόλως διαπιστώνεται, ότι σε διάστημα λίγων μηνών δικής του κυβέρνησης έκανε κομμάτια τον πολιτικό οργανισμό που ηγήθηκε, επέλεξε υπουργούς και στελέχη που κατέστρεψαν ότι παρέλαβαν, καταρράκωσε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, έσπρωξε την οικονομία χρόνια πίσω, επιχείρησε δολίως να επαναφέρει τη δραχμή και να κρατικοποιήσει την οικονομία, επέφερε χάος στον έλεγχο των μεταναστών και τόσα άλλα.

Ο ελληνικός λαός απογοητευμένος από ανεύθυνες πολιτικές του παρελθόντος, και παρασυρμένος από τον άκρατο λαϊκισμό του κ. Τσίπρα-Καμένου, ψήφισε «πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνηση και αποδείχθηκε δυστυχώς, ότι αυτοί οι άνθρωποι στους οποίους εμπιστεύτηκε τη ζωή του, ούτε πίστευαν, ούτε ήθελαν, ούτε μπορούν να συνυπάρξουν με πολιτικές κοινωνικής και οικονομικής προόδου.

Γαλουχημένοι σε πολιτική μόνο αντίδρασης και άρνησης και οπαδοί του αξιώματος «χαμηλώστε εσείς γιατί δεν μπορούμε εμείς να ψηλώσουμε», τελικά διαλέγουν τα «σίγουρα», τα ορεινά της αντιπολίτευσης και όχι τις πατριωτικές κυβερνητικές ευθύνες που ζήτησαν και έλαβαν. Να τους στείλουμε, λοιπόν, στην αντιπολίτευση αφού το επιθυμούν.

Η Νέα Δημοκρατίαανέκαθεν υπεύθυνη και συνεπής πολιτική δύναμη, η οποία έχει συνδυάσει τη διαδρομή της με την πρόοδο του τόπου, με επίγνωση των σφαλμάτων του παρελθόντος και με Πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, άνθρωπο των συναινέσεων και των συγκλήσεων, μπορεί να εγγυηθεί την ανόρθωση της χώρας, μπορεί να επανεντάξει την Ελλάδα στις προηγμένες, σύγχρονες χώρες.

Είναι στο χέρι μας με νηφάλια σκέψη και κρίση να επιλέξουμε το σίγουρο δρόμο για την πρόοδο της χώρας. Όχι ξανά επικίνδυνα πειράματα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ